MotoGP определи краен срок до юли, за да реши дали

...
MotoGP определи краен срок до юли, за да реши дали
Коментари Харесай

MotoGP с краен срок да реши дали сезонът да бъде ограничено само в Европа

MotoGP дефинира краен период до юли, с цел да реши дали шампионатът, обиден от пандемията от ковид, ще бъде стеснен единствено до Европа, или ще има надпревари в Азия и Америка. Това съобщи изпълнителният шеф на промоутъра Кармело Еспелета. Единствените надпревари отвън Европа, които към момента не са анулирани заради пандемията, са в Тайланд, Малайзия, Съединени американски щати (Тексас) и Аржентина.

Еспелета съобщи, че притежателите на търговски права Дорна се надяват да показват поправен календар през идната седмица, а началото на сезона ще бъде на пистата „ Херес “ в Южна Испания на 19 юли.

„ Последното съревнование от този календар ще бъде при започване на ноември, ще има общо 12 или 13 кръга. Състезанията отвън Европа са нещо, което би трябвало да решим. Има четири съревнования отвън Стария континент, които не са анулирани, за които ще търсим утвърждение. Имаме период до края на юли, с цел да обявим дали те ще се състоят или не. След първите две надпревари ще забележим дали календарът ще бъде 12, 14 или най-много 16 кръга “, съобщи испанецът.

Засега Гран При на Япония, Германия, Нидерландия, Финландия, Англия и Австралия бяха анулирани. Очаква се четирите надпревари в Испания (Херес, Арагон, Каталуния и Валенсия) да са част от новия календар. Moto2 и Moto3 съумяха да стартират сезона в Катар през март, само че MotoGP не съумя да започва поради световната пандемия.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР