"Мотивите за вота са много по-дълбоки от бягството от затвора.

...
"Мотивите за вота са много по-дълбоки от бягството от затвора.
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Мотивите за вота на недоверие са много по-дълбоки от бягството от затвора


"Мотивите за вота са доста по-дълбоки от бягството от пандиза. На първо място - битовата престъпност и обещанието във всяко село да има служители на реда. Битовата престъпност пораства. Преди две седмици имаше един дядо, който беше пребит, ограбен и заключен. Същото се беше случило и с една баба, бяха обрали и пенсията й. " Това сподели Корнелия Нинова в "Тази неделя " по bTV

"Валентин Радев изрично не е на мястото си. Правителствата на ГЕРБ редовно, настойчиво и поредно изтеглят страната от сигурността. ГЕРБ трансферира сигурността на частните компании. Миналата седмица внесоха оферти да се трансферира властта в общините, с цел да ръководят. Създадоха условия, в които може да се сътвори частна болница на общинска земя. Взеха средства от държавните учебни заведения и ги трансферираха към частните ", добави лидерката на Българската социалистичесдка партия.
Нинова съобщи, че не е нейна работа да споделя кой би трябвало да седне на мястото на Валентин Радев, това трябвало да го направи ГЕРБ. "Дано да е експерт, а не социоложка. Това са кадрови назначения, които разрушават системата ", безапелационна е тя.
Жени Марчева попита алената лидерка по кое време се е чувствала най-спокойна в живота си, а Нинова отговори еднопосочно, че в последните години постоянно е имало безпокойство.
Тя се опита да си изясни и държанието на министър-председателя в последно време, за което твърди, че е друго напоследък: "Борисов се държи необичайно в последно време. Напомня за една операция, където се твърди, че Българска социалистическа партия стопират парите. Можем да изредим еврофондовете и да посочим кои са спрели. Той дотича неслучайно в Народното събрание. Твърди, че постоянно щял да идва, в случай че го викаме умерено, а не истерично. В речта ми къде чухте да го крещя да идва? Борисов се тормози, че беше оголен тайният смисъл на диалозите по горещия проблем с мигрантите. "
"Ние сме подготвени да отидем на избори и ще се борим да ги спечелим. Искаме оставката на държавното управление, а след това народът ще реши ", добави Нинова. Тя твърди, че е доловила някои "тайни " на Борисов.
"Информацията ни идва извън. По време на срещата с Макрон са водени диалози за двустранни контракти. Меркел сподели, че ще предложи пари на страни, които ще одобряват мигранти. Макрон сподели, че ще наложи наказания на страните, които не желаят да одобряват мигранти. Ако, като се върне от срещата пристигна и каже, че ще анулира националната тактика за миграцията, аз ще съм удовлетворена. Той би трябвало да анулира изречението, че миграцията е метод да се реши демографската рецесия и че ще осигурим на мигрантите обществени осигуровки, здравни и ще им дадем поданство. Искаме това да го няма ", изясни тя и добави, че сега с Борисов желаят едно и също, само че е различен въпрос дали ще се случи.
"Защо Борисов не звънна на Меркел, а звънна на Орбан? Борисов взима доста изострен завой и ще му излезе колата от пътя ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия.
Нинова твърди, че рядко приказва с Борисов отвън формалния звук. Тя показа последния си подобен диалог с министър-председателя, когато му се е обадила с молба.
"С Борисов не си приказваме постоянно и постоянно ще помня диалога ми с него в края на 2017 - тогава при мен на "Позитано " пристигнаха майки с деца с онкоболни болести. Обадих му се, преглъщайки страстите си, говорихме и го помолих да не оставя онкоболните в това положение, без значение какво ще му коства това. Тогава той сподели на партията си да гласоподава противоположното и това не е добър образец за парламентарна република ".

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР