Мотивите, с които Кирил Петков иска оставката на Стефан Янев,

...
Мотивите, с които Кирил Петков иска оставката на Стефан Янев,
Коментари Харесай

Възраждане иска оставката на цялото правителство

" Мотивите, с които Кирил Петков желае оставката на Стефан Янев, са, че  в неговото държавно управление няма по какъв начин да се следва политика, друга от тази, която той като министър-председател е определил. Мотивите на Петков несъмнено са верни за самия него, само че те важат в още по-голяма степен и за България и за българския народ. Няма как в българската страна някой различен да следва политика, друга от тази, която е в интерес на българския народен интерес, друга от тази  на ползите на българския народ. " Това се споделя в позиция на партия „ Възраждане “, изпратена до медиите по отношение на оповестеното по-рано желание на премиера Кирил Петков да изиска оставката на военния министър Стефан Янев. Премиерът уточни, че когато се приказва за българския интерес, той не е да сведем глава. А " когато виждаме, че една славянска страна атакува друга славянска страна в една братоубийствена война без действителен мотив, ние би трябвало да заявим с явен глас - тази война би трябвало да спре ".

" В съответния случай, в случай че Кирил Петков желае оставката на Стефан Янев с тези претекстове,  ние от „ Възраждане “ желаеме оставката на цялото държавно управление с претекста, че неговата политика е в прорез с българския народен интерес. Политиката на Кирил Петков трансформира България в страна-участник във военния спор и по този метод нанесе тежки вреди на българските стопански и национални ползи ", посочват  " Възраждане "

" Настояваме за оставка на цялото държавно управление и считаме, че всяко едно деяние, допринасящо за замесването на България във военния спор в Украйна, вземането на страна в спор сред две близки и другарски нам страни, тъй като и Украйна и Русия са ни еднообразно близки и с тях имаме еднообразно близки исторически връзки, е незаконно и оставката е най-малкото, което би трябвало да последва ", акцентират от партията на Костадин Костадинов. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР