Мотивираща лекция по българска история слушаха волейболистите от младежкия национален

...
Мотивираща лекция по българска история слушаха волейболистите от младежкия национален
Коментари Харесай

Младите воелйболисти слушаха лекция за киселото мляко преди световното

Мотивираща лекция по българска история слушаха волейболистите от младежкия народен тим преди началото на международното състезание до 21 година, на което страната ни е съдомакин с Италия. Така бе спазена традицията състезателите в другите вързасти да участват на интерактивни уроци, провеждани от съдружие " Българска история ". Проектът е по концепция на вицепрезидента на федерацията по волейбол (БФВ) Давид Давидов и координатор на националните тимове Владимир Николов.

Съоснователят на съдружие " Българска история " Марио Мишев срещна момчетата от тима на Найден Найденов с подвизите на един от българските пълководци - ген. Стефан Тошев, с историята на именития герой Дан Колов и със основаването на емблематичното българско кисело мляко.

" За мен беше наслаждение да опиша на младежите за някои по-непознати епизоди от българската история. Такъв да вземем за пример е житейският път на Стамен Григоров - българския академик, разкрил бактерията на киселото мляко Lactobacillus bulgaricus. Неговата история ни демонстрира, че без значение от компликациите и превратностите на ориста, човек би трябвало да бъде целенасочен и да има вяра в личните си сили и благоприятни условия. Желая триумф на момчетата в идното международно състезание ", сподели Мишев.

Мондиал `21 за младежи до 21 година ще се организира в България и Италия от 23 септември до 3 октомври. Мачовете у нас ще се играят в зала " Левски София " в столичния кв. " Малинова котловина ". Младите " лъвове " са в груба В с отборите на Куба, Бахрейн и Полша. В София ще се играят и мачовете от група D, в която са Русия, Бразилия, Камерун и Канада. Другите две групи са в Италия.

Първите два тима във всеки от четирите потока не престават във финалната осмица, разпределени в нови две групи по четири отбора. Класиралите се на първите две места от втората групова фаза не престават към 1/2-финалите.

В първия си мач националният ни тим ще играе на следващия ден против Бахрейн, следват дуелите против Куба в петък и против Полша в събота, все от 19:00 ч. Всички мачове от зала " Левски София " ще бъдат предавани директно по телевизия b1b-box.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР