Мотивирам всички над 40 години, особено над 50 години, да

...
Мотивирам всички над 40 години, особено над 50 години, да
Коментари Харесай

Проф. Костов: Да се ваксинират хората над 40 години

 " Мотивирам всички над 40 години, изключително над 50 години, да се имунизират против Ковид-19 “. Това съобщи проф. Коста Костов, пулмолог в УМБАЛ " Св. Анна “, пред Нова телевизия.

" Аз ще се имунизирам, тъй като съм уверен в сигурността на някои от имунизациите. Имам едно условно " да “ обаче за имунизирането на по-младите контингенти, да вземем за пример тези под 40 година, тъй като те имат задоволително мощен имунитет, добра отбрана, а някои от тях занапред ще основават фамилии и ще раждат деца “, сподели още той. И добави: " Нека те да разчитат по-скоро на имунитета си и да вземат самостоятелно решение с лекаря си “.

Относно всеобщото тестуване за Ковид-19, той разяснява: " Това е належащо, с цел да имаме експертиза на епидемията. Към момента ние нямаме такава. Вижте какво вършат страните, които имат необикновен триумф с епидемията – те не се двоумят да тестуват популацията ", сподели той.

" Постковидните последици може да траят до 3 месеца. Ако си инфектиран и се ваксинираш, евентуално ще прекараш малко по-тежко вируса, само че няма нищо ужасно “, разяснява той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР