Мотивационното писмо е неизменна част към Вашата кандидатура за работа.

...
Мотивационното писмо е неизменна част към Вашата кандидатура за работа.
Коментари Харесай

Как да създадем добро мотивационно писмо

Мотивационното писмо е неизменима част към Вашата кандидатура за работа.
В своята целокупност, Мотивационното писмо е свободен текст към бъдещия Ви шеф, написано от Вас.
Това е Вашият зов към него и Вашият миг да го убедите, че Вие сте точният човек за тази позиция. Предлагаме Ви няколко съвета, с които да изградите добре структурирано Мотивационно писмо.
1. Задължително е всяко Мотивационно писмо да е неповторимо за всяка Ваша кандидатура. Това значи, да обърнете внимание да вземем за пример, кой е Управител / Директор на компанията, в която кандидатствате и да адресирате писмото персонално до него:
Пр. „ Уважаеми господин Иванов,.... “                                                
2. „ Стартовото изречение “ е постоянно най-трудно. Опитайте се да включите за какво кандидатствате точно в тази компания и за какво смятате, че бихте се справили чудесно с оповестената позиция.
3. Приложете рекомендации от предни работодатели (ако имате) или опишете основни моменти в предходните Ви длъжности – работи по планове, привършване на сполучливи покупко-продажби и други В случай, че това Ви е първо кандидастване за работа и нямате сходен опит, опишете сходни триумфи от университета.
4. Обичайната величина на едно Мотивационно писмо е една общоприета word страница. С повече е допустимо да отегчите Вашият предстоящ шеф, а с по-малко, да остави чувството за претупване на задачата.
 Как да създадем добра автобиография Как да създадем добра автобиография
Добрата автобиография и впечатляващо мотивационно писмо са Вашата „ визитна картичка “.  В идващите точки ще се запозн...
5. Въздържайте се от клиширани изречения. Всеки шеф е получавал извънредно доста на брой мотивационни писма, които съдържат изрази като  „ Аз съм мощно стимулирана персона, адаптираща се бързо към нова среда, добра работа в екип “.
Опитайте да перифразирате клишетата и да бъдете истински.
6. Напишете Вие Вашето писмо. Често се случва, изключително при оповестени позиции, които изискват автобиографията и Мотивационното писмо да са на британски език, съществуването на мотивационни писма, които не са писани от кандидастващия.
Бъдете оптимално откровени в автобиографията и мотивационното писмо, тъй като избрани пропуски в кандидатстващия се схващат още на първият месец от работа.
7. Отнесете се персонално. Работодателят Ви би трябвало да е поласкан, че Вие, с Вашите квалификации, обучение и хъс, желаете да работите при него. Отделете няколко реда, в които да опишете за какво компанията Ви харесва и по какъв начин бихте съдействали за екипа и развиването Ви
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР