Мотивът за убийството на журналистката Виктория Маринова е спонтанно нападение

...
Мотивът за убийството на журналистката Виктория Маринова е спонтанно нападение
Коментари Харесай

Северин нападнал и изнасил Виктория `спонтанно` след цяла нощ запой

Мотивът за убийството на журналистката Виктория Маринова е " непринудено нахлуване на жертвата за полово посагеталство ". Това стана ясно от обясненията на основния прокурор Сотир Цацаров по време на брифинг в постройката на Министерския съвет.
 Арести и за родственици на обвинения за убийството на Виктория  Убиецът на Виктория няма да получи доживотна присъда: 30 години най-много  Бягане по маршрута на Виктория провеждат в Русе  Българска социалистическа партия съпостави убийството на водещата от Русе с това на Ян Куцияк
След сериозния интернационален отзив по случая, с цел да дадат детайлности към развръзката, изказвания дадоха премиерът Бойко Борисов, вътрешният министър Младен Маринов и основния прокурор. Както стана ясно обвинен по случая е  Северин Надеждов Красимиров , роден 1997 година в Русе. Той има престъпна регистрация за кражба на цветни метали .

" Разпитани са голям брой очевидци, както и сътрудници, продуцент на предаване. На този стадий не можем да твърдим, че убийството е обвързвано с професионалната й активност, само че това не значи прекратяване на работата по всички версии ", разясни Сотир Цацаров.

То добави, че самото полово посягане и контузиите, които са нанесени на жертвата, са " извънредно брутални, извънредно тежки по своя темперамент и показващи и дости мощни характерови отклонения ". По думите му обаче не може да се приказва за обмисляне на нападението. Всичко станало непринудено и откакто набелязал жертвата си, арестуваният нощес в Германия Северин  ударил Виктория в лицето. В резултат били счупени костите на носа ѝ, а жертвата била завлечена в околните шубраци, където станало и половото посягане " и други дейстивя, които са извратени ". През цялото време Северин е нанасял удари по тялото на Виктория, а самият той е упражнявал бокс. 

По думите на Цацаров към момента не може да се приказва за направени признания, защото все още тече процедурата по извършване на европейска заповед за арест. Това значи, че немски съд ще реши изгонването на Северин в България и по-късно ще протекат следствените дейности по разпита му от българските управляващи. 

На 21-годишния юноша от Русе задочно са повдигнати две обвинявания. Едното е за обезчестяване посредством потребление на мощ и привеждане на жертвата в безпомощно положение. За това наказване се плануват от 10 до 20 години затвор. Второто обвиняване е за ликвидиране, осъществено по изключително непосилен за жертвата метод. За това наказване са планувани 15 до 20 години затвор, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Разследването посочило, че Северин е напуснал страната на 7 октомври 4.02 часа. Тялото на Виктория е намерено предходния ден, откакто трима души видели кървави следи, водещи към храстите, след което незабавно подали сигнал в полицията.

Има информация, че цяла нощ Северин Красимиров е употребявал алкохол, сподели пред публицисти Младен Маринов.  Той удостовери, че не може да се счита, че убийството било планувано.

„ На този стадий не можем да твърдим, че има авансово обмисляне. До момента всичко приказва за непринудено действие “, разяснява вътрешният министър и добави, че има информация, че цяла нощ Северин е употребявал алкохол. „ Намирал се е на мястото, изчаквайки миг, в който може да извърши това действие. Малко преди жертвата е тичала друга жена, след това се е върнала. Жертвата е траяла малко по-далеч в сравнение с нормално. Това ни кара да мислим, че става дума за изцяло инцидентно действие “, съобщи Маринов.

Той благодари на сътрудниците си от Института по логика на психиката. „ Начинът, по който е оставен трупът, след осъществяване на закононарушението, е извънредно позорен за жертвата. Колегите от Института направиха много прецизен профил на лицето, което имайки към този момент обвинен и арестуван, можем да кажем, че дадоха добра тенденция “, сподели още той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР