Мотивът за новото назначение са множеството отговорности на икономическия министър

...
Мотивът за новото назначение са множеството отговорности на икономическия министър
Коментари Харесай

Трети заместник ще има икономическият министър Емил Караниколов

Мотивът за новото предопределение са множеството отговорности на икономическия министър Емил Караниколов.

© Цветелина Белутова Още по тематиката
Държавата изненадващо изля 500 млн. лева за поправки на язовири

Средствата ще се харчат от непрозрачната " Държавната консолидационна компания ", която е към министъра на стопанската система
11 юли 2018
1 година държавно управление: дейни на открито, завладяни от вътрешната страна

В монотонното на пръв взор ръководство на Бойко Борисов нюансите приказват повече
10 май 2018
Икономическият министър предлага непознати вложители да купуват земя под изискване

Според Емил Караниколов такава опция могат да получат компании със документ за вложения
10 май 2018 В началото на август министърът на стопанската система Емил Караниколов ще може да се снабди с трети собствен заместител. Това излиза наяве от оповестен за публично разискване план за промени в устройствения устав на ведомството. Сега заместниците на Караниколов са Лъчезар Борисов и Александър Манолев. Според претекстовете към импортираното решение за смяна на устройствения устав това е извънредно незадоволително " на фона на отрасловата подготвеност на министъра на стопанската система ". Назначаване на трети заместник-министър на стопанската система ще обезпечи цялостното и навреме покриване на функционалностите на министъра на стопанската система, написа в оценката за влияние на направеното предложение.

Когато през 2015 година Министерството на стопанската система бе обособено като независима конструкция, се смяташе, че то е надали не изпразнено от наличие ведомство, основано единствено с цел да може Божидар Лукарски да бъде министър. В следствие ведомството се снабди с пълномощия. Към него са Комисията за отбрана на потребителите, Българската организация за вложения и Българската работа за акредитация, Българския институт по метрология, Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия, Държавна организация за метрологичен и механически контрол, Държавна комисия по стоковите тържища и борси, Патентното ведомство, както и Центърът на индустрията в Москва. И доста държавни сдружения като ББР, ДКК, ВМЗ, " Кинтекс " и " Авионамс ", както и на други предприятия с атрактивни парцели и бизнес в разнообразни сфери - от кисело мляко, вино и розово масло до някогашно летище. Преди седмица ДКК получи от държавното управление 500 млн. лева под формата на нарастване на капитала, с които се чака да прави поправки на язовирите в страната. Не е изключено точно тази активност да бъде поверена на новия заместник-министър.

Тъй като Законът за администрацията не разрешава увеличение на общата бройка на чиновниците в министерството, разширението на политическия кабинет на Караниколов с още едно зам.-министерско място ще стане за сметка на работещите в дирекция " Финанси и ръководство на собствеността ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР