Мотивът за искането на оставка на вицепремиера Валери Симеонов е

...
Мотивът за искането на оставка на вицепремиера Валери Симеонов е
Коментари Харесай

Таско Ерменков: Управляващите ни отнемат правото на информираност



Мотивът за настояването на оставка на вицепремиера Валери Симеонов е поради опитите му за ограничение на свободата на словото. Няма да се откажем от това, тъй като това, което ни отличава от едно тоталитарно общество е свободата на словото. Това сподели депутатът от Българска социалистическа партия Таско Ерменков в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Той добави, че оповестяването на оградата по границата ни с Турция за стратегически обект е нарушение на правото на осведоменост. “Няма да разберем какъв брой пари са изхарчени за нея, дали е оправдано. Тези обекти към този момент не могат да се осветляват. Към това прибавям и желанието за възбрана на достъп до класифицирана информация, по наши данни. Не сме срещу министър Валентин Радев, само че всичко това ни кара да желаеме и неговата оставка “, обясни Ерменков.

„ По този метод ръководещите се пробват да слагат бариера сред жителите и преградното оборудване. Това не съставлява заплаха за страната ни, защото към нея няма тълпи от бежанци. Ние показвахме слабостите на оборудването “, увери той.

От Българска социалистическа партия имат подозрение, че при строителството на оградата е имало нарушавания, а парите са напълнили нечии джобове. Изводите на Българска социалистическа партия са макар позитивните мнения за оборудването в Европейски Съюз.

Според Ерменков границата ни не се охранява както би трябвало тук-там. „ Нямаме задоволително квалифициран човешки фактор и компрометирани механически уреди “. Той посочи, че не е ходил на границата, само че предава думи на негови сътрудници, които са го създали. „ Когато става дума за национална сигурност и публични пари е редно да се включат способените органи и да проверяват нередностите “, акцентира той.

На въпрос редно ли е всеки да отива и да снима на границата ни, Ерменков сподели: "Когато става дума национални избраници - да ". Той обясни, че филмът на Елена Йончева е бил спрян по разпореждане "отгоре " и добави, че това е отношението към националните избраници. „ Ние сме отворени към обществото, всички наши разногласия се демонстрират “, акцентира депутатът.

На въпрос дали ще се желае избор на доверие на водача на Българска социалистическа партия по време на конгреса? „ Не е това на дневен ред. Ще се разисква какви политически цели ще гоним през идната година и с какви средства ще стане това “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР