Мотивът ми да се съглася да бъда министър на здравеопазването

...
Мотивът ми да се съглася да бъда министър на здравеопазването
Коментари Харесай

Д-р Благомир Здравков: Националната педиатрична мрежа по места също има нужда от надграждане

Мотивът ми да се съглася да бъда министър на опазването на здравето беше поканата от проф. Габровски. Това е голямо професионално предизвикателство и самопризнание. Това съобщи Д-р Благомир Здравков, шеф на СБАЛ по детски заболявания " Проф. Иван Митев " в предаването „ Лице в лице “. 

Аз съм човек, който в никакъв случай не се е тормозил от борби и сложни решения. Доказал съм го в професионалния си път. Детското опазване на здравето е мой главен приоритет, сподели още той.  

Екипът от Министерство на здравеопазването работи за детската болница. Има доста стъпки до действителното пускане на градежа. Детското опазване на здравето не се свежда единствено до въпроса за детска болница. Дори да създадем блестяща болница, има значение инфраструктурата, националната педиатрична мрежа по места. Тя също има потребност от надграждане, това може да подсигурява достъп на деца до здравна помощ, означи доктор Здравков. 

Той посочи, че теренът, на който ще бъде построена Националната детска болница е в Горна баня.

Д-р Здравков разяснява, че неналичието на медицински хеликоптери у нас се дължи на непросветеност на възлагане на социална поръчка. 

Авиационната незабавна здравна помощ би трябвало да е надграждане на системата за незабавна мед помощ. Когато тези съставни елементи не са добре осмислени става това, добави доктор Здравков. 

Относно зачестилите случаи на инфекции при децата доктор Здравков изясни: Сезонен пик на инфекции. Има много огромна запълняемост на леглата. Няма недостиг на детски кревати. Няма върнати деца. По-голямата част от децата при нас минават с амбулаторни предопределение. Има проблем с недостиг на медикаментите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР