МОСВ стартира процедура за увеличаване на площта на резерват Калиакра,

...
МОСВ стартира процедура за увеличаване на площта на резерват Калиакра,
Коментари Харесай

Стартира се процедура за увеличаване на площта на резерват Калиакра

МОСВ започва процедура за увеличение на площта на резерват " Калиакра ", ситуиран в землищата на селата Българево и Свети Никола в община Каварна, оповестиха от пресцентърът на общинската администрация в крайморския град. Процедурата е в сходство с текстове от Закона за предпазените територии, предава Българска телеграфна агенция. 

Предложението за разширение на територията на резервата е на община Каварна и планува включването на седем парцела според кадастралната карта и кадастралните регистри на с. Българево. Тези парцели съставляват скъпи екосистеми с присъща степна растителност и скотски свят и следва да бъдат опазени в тяхната целокупност, показват от община Каварна.

Паралелно с процедурата за увеличение на площта на резервата, ще бъде извършена и процедура за понижаване на площта на предпазена околност " Степите ", от която ще бъдат изключени пет от седемте парцела. Целта на двете процедури е опазване на интегритета на екосистемата, включваща скъпи степни съобщества и типове, считат специалистите. 

Съгласно наредбите на Закона за предпазените територии, Министерство на околната среда и водите провежда на 28 септември публично разискване на предлагането на община Каварна за увеличение на площта на резерват " Калиакра " и понижаване на площта на предпазената околност " Степите ". Обсъждането ще бъде в Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна, където се намира и документите за двете процедури. Заинтересованите лица могат да показват на министъра на околната среда и водите писмени мнения, възражения и оферти, осведомят от община Каварна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР