Мостове от спагети, направени в състезанието за креативни умения на

...
Мостове от спагети, направени в състезанието за креативни умения на
Коментари Харесай

Иновативни мостове от спагети издържат до 12 килограма

Мостове от спагети, направени в надпреварата за изобретателни умения на Варненския свободен университет, останаха здрави след натоварване даже от 12 кг. Тестът е за 4 кг и множеството го устояха, само че някои демонстрираха и доста по-голяма резистентност.

14 училищен тима от 8 професионални гимназии по архитектура, строителство и геодезия от страната и 10 тима от студенти от България и Украйна се включиха в шестото издание на Varna Spaghetti Engeneering, което тази година стана и интернационално. Консултанти на учениците бяха студенти от университета, хазаин на надпреварата.

Първо място в надпревата за възпитаници зае тимът от Шумен " Тримата мускетари ". На второ и трето място в класацията се подредиха надлежно отборът " BLACK & WHITE " от Шумен и " Лингуини " от Бургас. С наградата на Община Варна отличиха участниците от тим " BLACK WINDOW " от Варна.

С доста неспокойствие девойките от Украйна направиха проява на своя мост с колело, който символизира любовта. Получиха и доста овации когато оборудването от спагети устоя на теста с натоварване. За своята креативност в мисленето тимът получи премията на публиката " Най-атрактивен мост ". Второто място заеха третокурсниците от ВСУ от тим " Cat stroy ". Третото място на публиката беше отредено за тима " Ultimate Engineering " от първокурсници и третокурсници от ВСУ.

Цветан Митев, Габриел Младенов и Емил Андонов са тримата, които показаха Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „ Васил Левски “ във Варна. Идеята е тяхна, само че за създаването доста са помогнали изявления в обществените мрежи. И тримата са мощно стимулирани от това, което са създали, имат още хрумвания да строят освен със спагети, само че самоуверено се виждат и като част от екипа, който ще построи втория мост във Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР