Мостът при с. Горник няма да бъде отворен, докато не

...
Мостът при с. Горник няма да бъде отворен, докато не
Коментари Харесай

Фрогоко: 7000 българи страдат заради затворени мостове над Искър

Мостът при с. Горник няма да бъде отворен, до момента в който не се извърши ремонтът му, а за това, ще трябват месеци......... След писмо от Общината до министъра на защитата е осъществен оглед от военни инженери и е открито уместно място за строителство на стоманен сглобяем мост на река Искър сред мястото на новостроящия се мост и бента на реката.
Мнението на екипа специалисти на военачалник от запаса Пешлеевски – последният шеф на от дълго време разформированите стоителни войски е същото - там може да се построи краткотраен сглобяем стоманен мост, по който да се насочи трафика на коли, до момента в който бъде приключен ремонта на Горнишкият мост. По наша информация, от министерството на районното развиване и благоустройството са декларирали, че те не разполагат с такива мостове, защото тези, които те са имали в тяхната подчинена компания ГУСВ са разкомплектовани и бракувани. Писмен отговор на този въпрос обаче за в този момент няма.

На 8 ноември от името на съдружие „ Българска зора “ беше изпратено заявление до министерството на регионарното развиване и благоустройството за достъп до социална информация. Единият от въпросите беше - какви ограничения ще предприеме министерството на районното развиване и благоустройството за оказване на помощ на община Червен бряг за излизане от създалата се обстановка? Заявлението за достъп до социална информация е било препратено за отговор до ръководителя на управителния съвет на организация „ пътна инфраструктура “ Светослав Глосов, за което бях известен от дирекция „ Правна “ на министерството на районното развиване с тяхно писмо изх. №94-00-73/ 12.11.2018г.

В тази връзка, желаеме да напомним на управлението на АПИ, че по наша информация те би следвало да разполагат на склад с 3 дребни нисководни моста ( МАРМ), всеки един от който може да се построи на водна бариера с широчина 118 м и дълбочина до 4 м. Товароподемността на тези мостове е 50 тона. Освен това, АПИ следва да има на склад и 3 комплекта тежки мостове с междинни опори ДМС-65 и един комплект мост ВД-69 за строителство на надлези.... ( Ако пък тези мостове липсват – би следвало Прокуратурата да ревизира какво се е случило с тях! )

Не оправдаваме по никакъв метод безхаберието на Общинското управление, което има огромна виновност за създалата се обстановка! Но както се вижда от казаното до тук, страната в лицето на министерството на районното развиване и благоустройството и по-точно на неговата подчинена конструкция – организация „ Пътна инфраструктура “ при положително предпочитание имат опция да се намесят за решение на спешната конюнктура за Чомаковци, Горник, Сухаче, Лепица, Еница и Койнаре, основала се заради излизането от строя на двата моста над река Искър. И защото тези обитаеми места с повече от 7000 души живеещи в тях, като се изключи че са част от община Червен бряг, са част и от страната България. Ние, живеещите в този регион настояваме за бързата и интервенция, която от дълго време трябваше да се случи!

Петър Петров
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР