Мостът при общинския пазар в Асеновград продължава да се напуква

...
Мостът при общинския пазар в Асеновград продължава да се напуква
Коментари Харесай

Мостът при общинския пазар в Асеновград става все по-опасен

Мостът при общинския пазар в Асеновград продължава да се напуква и незабелязано, само че последователно се разрушава. От основите му се вижда по какъв начин стърчат железа, а структурата му поддава. За обстановката асеновградчани са алармирали нееднократно до управата на града с молба да бъдат подхванати незабавни ограничения по подсилване на оборудването. Реакция досега няма. Мостът е подложен на всекидневно голямо натоварване. Той е една от главните връзки на двете елементи на Асеновград. В същото време е и междуградска и даже интернационална пътна артерия.
По този мост постоянно се движат тежки камиони, цялостни с пътуващи рейсове, както и други транспортни средства, а вибрациите от тяхното прекосяване води до бавното само че несъмнено нарушаване на структурата, споделят специалисти. Местните са обезпокоени, че институциите не престават да чакат да се случи покруса, както нормално става в България, и тогава да се подхващат ограничения. Но този път случаят ще бъде огромен и отблъскващ, показват мнението си жители. Припомняме, че през май тази година от община Асеновград оповестиха, че кметът лекар Емил Караиванов е разговарял по тематиката със заместник-министъра на Министерството на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, както и с представители на Агенция " Пътна инфраструктура ", защото мостът в действителност е част от републиканската пътна мрежа.
А по-късно, когато министър председателят Бойко Борисов бе на аудиенция и оглед на ремонта на пътя сред за Пловдив, асеновградският кмет е напомнил на министър-председателят, че би трябвало да се подхващат ограничения за подсилване на оборудването. До момента няма информация дали някоя държавна или общинска институция ще се заеме с разрешаването на казуса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР