Мостът „Моранди” в Генуа, част от който рухна вчера, е

...
Мостът „Моранди” в Генуа, част от който рухна вчера, е
Коментари Харесай

Мостът „Моранди” – важен, но и сгрешен още на чертожната дъска

Мостът „ Моранди” в Генуа, част от който рухна през вчерашния ден, е строен от 1963 година до 1967 година Още преди 9 години са почнали изследванията за събарянето му и построяването на нов.

Това обаче не е лесна задача, тъй като оборудването с дължина 1182 метра е сериозно за трафика в Италия. По него минават по над 30 милиона автомобила годишно – на към 45 метра над речната котловина.
Търсене, печал и въпроси без отговор след нещастието в Генуа (ОБЗОР) Компанията-оператор на падналия виадукт евентуално ще бъде солено санкционирана
Рикардо Моранди (1902 година - 1989 г.) – един от най-прочутите италиански архитекти, употребява в структурата елементарен и авансово заздравен стоманобетон. Именно тук съгласно други архитекти, критици на структурата се крие разковничето. Според тях Моранди е сбъркал в сметките по какъв начин се износват тези материали.

Неговите мостове са подложени на критика като красиви, само че скъпи и неудачни уреди. Изграден по негов план мост в Либия беше спрян от употреба през 2017 година поради установени пукнатини.

Корозията на виадукта в Генуа е довела до чести и скъпи поправки - очевидно незадоволителни, съгласно ръководещите в Италия. Те са безапелационни, че сходен мост не може да се срути просто от удар на гръмотевица, нито пък при мощна стихия.

Падналият мост в Генуа Търсене, печал и въпроси без отговор след нещастието в Генуа (ОБЗОР) Вратар оцеля по знамение при сриването на виадукта в Генуа Не се удостоверява информацията за оживял български водач от нещастието в Генуа Потвърдена е гибелта на 31 души в сриването на моста край Генуа Италианско издание: Български водач на тир се е избавил по знамение в Генуа Съотборник на Гълъбинов се разминал на 10 минути от нещастието в Генуа Виадукт се срути в Генуа (ВИДЕО)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР