Москва. Запалване и последваща експлозия са станали в близост до

...
Москва. Запалване и последваща експлозия са станали в близост до
Коментари Харесай

ТАСС: От „Росатом“ съобщиха подробности за взрива в Севернодвинск

Москва. Запалване и следваща детонация са станали наоколо до Северодвинск по време на ракетно тестване от морска платформа, изясни отдела за връзки на държавната корпорация „ Росатом “.
" Ракетните тествания бяха извършени на морската платформа. След приключването на тестванията се възпламени ракетното гориво, последвано от експлозия. След детонацията няколко чиновници бяха изхвърлени в морето и имаше вяра да бъдат открити живи. Търсенето продължи, до момента в който имаше вяра за оживели. Едва по-късно беше оповестена гибелта на петима чиновници на „ Росатом “, които бяха ангажирани в работа, обвързвана с радиоизотопния източник на сила, който беше част от ракетата ", оповестиха от ведомството.
Според представителя на „ Росатом “ „ е имало неподходящо стичане на условия, което постоянно се случва при тестване на нови технологии “.
" Нашите чиновници, несъмнено, бяха наясно с значимостта и евентуалната заплаха от работата. Специалистите работят в изискванията на евентуалния риск, характерен за всички проби. Всеки от нас претърпя тежка загуба. Това е персонална болежка. Изпращането на сътрудниците ще се организира в понеделник, 12 август ", - сподели представителят на държавната корпорация.
Според него " финансовата отговорност за бъдещето на фамилиите на умрелите приятели в този момент, несъмнено, е на държавната корпорация " Росатом ". Тук не става въпрос единствено за еднократна помощ. Това е дребна част от това, което можем да създадем в символ на благодарност за всеотдайната работа на изпитателите, жертвали живота си за сигурността на всички нас “, добави събеседникът.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР