Москва все още не прибягва до изпращане на повиквателни до

...
Москва все още не прибягва до изпращане на повиквателни до
Коментари Харесай

Руски региони започнаха да набират доброволци за войната в Украйна

Москва към момента не прибягва до изпращане на повиквателни до наборници, с цел да подсигури задоволително бойци, които да се бият във войната на Кремъл в прилежаща Украйна, само че съветски райони започнаха да събират доброволчески батальони, съобщи ДПА.

" Според нашите калкулации повече от 40 такива войскови единици към този момент са били образувани в минимум 20 района в Русия ", заяви през днешния ден съветският в. " Комерсант ". Регионални управляващи и асоциации на ветераните от месеци разпространяват батальоните. По информация от съветския вестник числеността на войсковите единици варира доста. Около 400 до 500 бойци се търсят за мотострелкови батальон в Амурска област, а в Пермска област се набират доброволци за две подразделения: 90 души за стрелкова рота и 160 души за танков батальон. Заплащането също варира, само че Перм дава обещание на множеството доброволци, че ще получават еквивалента на 5090 $ месечно, съобщи Българска телеграфна агенция.

Анализатори считат, че самодейността е опит от страна на регионалните губернатори да показват своята преданост към Кремъл. Междувременно повсеместното изпращане на повиквателни за наборна военна работа би могло да съставлява проблем за съветския президент Владимир Путин, защото подобен ход би могъл да бъде интерпретиран като сигнал, че войната не протича съгласно упованията.

В Русия строги ограничавания ръководят полемиките за войната, която Москва стартира против прилежаща Украйна и тя може да бъде описвана единствено като " специфична военна интервенция ", която публично " върви по проект ", отбелязва ДПА.

Анализатори настояват, че набирането на бойци от районите в Русия би могло да помогне за облекчение на дефицита на военнослужещи на фронта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР