Москва. Въздушно-космическите сили на Русия получиха ново сревдство за разузнаване

...
Москва. Въздушно-космическите сили на Русия получиха ново сревдство за разузнаване
Коментари Харесай

ТАСС: Русия получи ултрамодерен радар, който може да засича F-35 на 3000 км

Москва. Въздушно-космическите сили на Русия получиха ново сревдство за разузнаване на западното и южното посоки. Както заяви пред публицистите първа войска на ПВО-ПРО генерал-лейтенант Андрей Демин, В Мордовия е постъпила на бойно дежурство първата радио-локационна станция „ Контейнер “, предава ТАСС .
„ Сега следим вероятни удари на съперника от няколко стотин до 2 хиляди километра от държавната граница в действително време. Станцията ще разузнава непрекъснато. Тя може да следи ситуацията на западното и южното въздушно-космически посоки “, изясни Демин. Той добави, че радарът ще вижда политане на палубна авиация в акваториите на Балтийско, Черно и Средиземно морета. Също по този начин той може да засече излитането на тактическа авиация, всеобщо изстрелване на крилати ракети или даже единични изстрели на хиперзвукови ракети по съветски обекти.
„ Преди това не разполагахме с такава информация, успеваемостта на предизвестието за началото на въздушна офанзива беше доста по-малка “, отбелязва командирът.
Най-новата станция за разкриване отвърд хоризонта „ Контейнер “ е била на опитно-бойно дежурство от 1 декември 2018 година. Това е първият подобен радар в Русия. Радарният обсег на разкриване се реализира заради обстоятелството, че той улавя радио сигнал, отразен от йоносферата.

Откриване на изтребители F-35

Главният конструктор на радара Михаил Петров съобщи, че той е кадърен да открива стелт самолети на обхват от 3 хиляди км.
„ Самолетите, направени по стелт технологията (намалява радарната видимост на самолета), не са невидими за нас: Така или другояче ги виждаме, придружаваме ги, намираме ги на границите на към 3 хиляди км “, сподели Петров.

Той означи, че приемащата антена на новата РЛС открива сигнал, който се връща от Европа, страните от Персийския залив, Китай, Казахстан и по този начин нататък. Сигналът се излъчва от предавателния център на няколко десетки километра от радара. Новата станция ползва правилото на отражение на сигнала от йоносферата.

„ В света няма такива станции. Съединени американски щати, Англия, Франция създават такива средства, а също така Китай също работи интензивно, Австралия има дейни проби. Но в подобен състав, с подобен мощен програмен продукт и алгоритмичен комплекс, няма такива средства в света “, сподели основният конструктор.

Той добави, че една от най-трудните задания, които оборудването на комплекса взема решение при обработката на сигнал, е да изолира цели като бомбардировачи, крилати ракети, самолети въз основата на носачи на фона на земната повърхнина и разстройства. Той добави, че системата може да съпровожда обособени цели, да вземем за пример толкоз дребни като гражданския аероплан Чесна.

Един от най-известните самолети, направени по стелт технологията, е американският изтребител F-35 през днешния ден. По-специално такива самолети имат Англия, редица други страни от Европа, Израел, Турция и други страни.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР