Москва. Във вторник, 17 септември, новоизбраните депутати на Московската градска

...
Москва. Във вторник, 17 септември, новоизбраните депутати на Московската градска
Коментари Харесай

„Московский Комсомолец“: Депутатите от новия състав на Московската градска Дума се събраха на първа сесия

Москва. Във вторник, 17 септември, новоизбраните депутати на Московската градска Дума поставиха клетва и получиха служебни документи и депутатски значки от ръцете на ръководителя на Московската градска изборна комисия Валентин Горбунов. От този миг те публично встъпиха в служба, написа кореспондентът на съветския вестник “Московский Комсмолец “ .
Според ръководителя на Московската градска изборна комисия Валентин Горбунов столичният парламент е обновен с 60 % - най-малко това значи, че се подсигуряват някои изненади. Оптимизмът е въодушевен от обстоятелството, че болшинството от определените депутати не са просто регионални деятели, а опитни експерти в своите области: лекари, учители, публицисти... Кметът на Москва Сергей Собянин, който участва на встъпването в служба, също обърна внимание на това, разяснява кореспондентът.
„ Поздравявам всеки от Вас за избора Ви за народен представител от Московската градска дума. Милиони московци са Ви избрали. Мога да си показва какъв брой конкурентно и мъчно беше времето за акцията за вас. Проведохте доста срещи, поехте сериозна тежест - и това макар обстоятелството, че множеството от вас въобще не са професионални политици. Но вие сте решили това. Струва доста. Мнозина са докладвали за към този момент подготвени случаи и съм сигурен, че поръченията на гласоподавателите не би трябвало да останат без отговор. Всички ние, макар нашата партийна принадлежност, би трябвало да работим дружно. Добре сте проучили проблемите на всяка къща, двор, квартал. Но градът има световни проблеми, които би трябвало да решим. Има доста малко елементарни решения, съвсем няма известни решения. Трябва да изберем. Ние сме виновни за града, в който живее всеки седми гражданин на страната “, съобщи Сергей Собянин преди началото на церемонията по полагане на клетва.
Според Валентин Горбунов новият състав на Московската градска дума включва 40 % дами.
Непротоколни моменти на церемонията даде обезпечи новият народен представител от окръг № 14 Максим Круглов, който, откакто получи документ и значка от Горбунов, незабавно добави към клетвата към текста:
„ Партията „ Яблоко “ Ви държи виновен за обстоятелството, че доста младежи са в пандиза. Не успяхте да проведете тези избори. Изискваме Вашата оставка.
Горбунов, несъмнено, не отговори.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР