Москва/Вашингтон. Властите в САЩ възнамеряват да оставят част от военния

...
Москва/Вашингтон. Властите в САЩ възнамеряват да оставят част от военния
Коментари Харесай

„Известия“: САЩ планират да оставят войска в южна Сирия за неопределен срок

Москва/Вашингтон. Властите в Съединени американски щати имат намерение да оставят част от военния си контингент в южните региони на Сирия за неопределен срок, откакто отдръпват главните си войскови подразделения, написа вестник „ Известия “ , като се базира на информация от американската медийна корпорация NBC News.
От Сирия някои войскови елементи ще бъдат трансферирани към Ирак, това се възнамерява да се случи в околните две седмици, оповестява източникът на американските публицисти.
В средата на декември 2018 президентът Тръмп издаде заповед за цялостно отдръпване на американската армия от Сирия, като съобщи, че Съединени американски щати са разгромили силите на терористичната формация „ Ислямска страна “ („ ИД “, неразрешена в Русия – бел. „ Известия “) и че тя е в Сирия самото затова. На 20 декември оставка подаде Джеймс Матис, военният министър, който не беше склонен с президентското решение. В началото на 2019-та Тръмп се съгласи да удължи периода на отдръпване до четири месеца, а след това разгласи, че в никакъв случай не е бил покровител на бързото извеждане на войската на Съединени американски щати от Сирия.

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР