Москва. В Русия се работи над създаването на нова крилата

...
Москва. В Русия се работи над създаването на нова крилата
Коментари Харесай

ТАСС: В Русия разработват нова крилата ракета „Калибър-М“

Москва. В Русия се работи над основаването на нова крилата ракета „ Калибър-М “ за Военноморския флот (ВМФ), която ще има отдалеченост на полета 4,5 хиляди километра, заяви във вторник пред ТАСС неназован източник от военно-промишления комплекс.
„ За ВМФ се създава високоточна крилата ракета „ Калибър-М “ с оптимален обхват 4,5 хиляди км. Създаването на ракетата се намира на стадий научно-изследователски работи и се финансира от Министерството на защитата “, съобщи събеседникът на организацията. Той посочи, че основаването на „ Калибър-М е включено в държавната стратегия за въоръжение до 2027 година и „ ракетата би трябвало да бъде предадена на флота до края на действието на програмата “.
Източникът добави, че новата ракета ще се разграничава от признатите на въоръжение „ Калибри “ с по-голямата си далекобойност, както и със своите габарити. „ Ракетата ще бъде значително по-голяма. Масата на боевата й част ще бъде близо 1т “, означи той. По думите на събеседника на организацията, с новата ракета би трябвало да бъдат снабдени огромните надводни кораби, започвайки от фрегатите, както и атомните подводници, „ Калибър-М “ е предопределена за заличаване на сухопътни обекти и ще е способна да носи както елементарна, по този начин и нуклеарна бойна глава “, посочи той.
ТАСС не разполага с публично удостоверение на предоставената от източника информация.
В момента на въоръжение във ВМФ на Русия е ракетната система „ Калибър “. По данни от откритите източници, оптималният обхват на крилатата ракета 3М-14 от състава на тази система, летяща с дозвукова скорост, доближава към 2 хиляди км. За надводните кораби е създаден вид на системата „ Калибър-НК “, с който се въоръжават съответно съветските фрегати план 22350, корветите план 21631 „ Буян-М “, многоцелевите атомни подводници план 885 вид „ Ясен “, неатомните подводници планове 877 и 636.3, както и други кораби.
Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР