Москва. В Русия няма нужда да се налагат глоби за

...
Москва. В Русия няма нужда да се налагат глоби за
Коментари Харесай

Преглед на някои от основните теми в руския печат

Москва. В Русия няма потребност да се постановат санкции за неимунизираните против ковид и да се търси наказателна отговорност за съперниците на имунизацията, сподели Владимир Путин по време на огромната годишна конференция, извършена в четвъртък. Президентът отговори на въпросите по какъв начин страната може да се опълчи на „ преместване на западни полезности “, за какво към момента са невъзможни добросъседски връзки с Украйна и по кое време НАТО би трябвало да даде гаранции за сигурност на Русия, обобщава съветският вестник “Взгляд “ .

В четвъртък се състоя годишната огромна конференция на Владимир Путин, която продължи съвсем пет часа. През това време президентът отговори в детайли на 55 въпроса на публицисти. Темите им от време на време бяха най-неочаквани – от бъдещето на женския спорт до дело против Дядо Коледа поради несъблюдение на стремежи.

Разбира се, президентът отговори на цели блокове въпроси по най-актуалните тематики, свързани с пандемията, връзките с Украйна и алените линии с НАТО. Посочени бяха и главните, съгласно президента, съветски проблеми.

" Силата на деяние е равна на силата на противодействието "

Журналистът на " Комсомолская истина " Александър Гамов в питането си към президента сподели, че към шест до седем хиляди души умират от ковид всеки ден в света, а хиляда от тях са в Русия. В тази връзка той попита президента дали не е време да се вкарат санкции, както в Австрия, за тези, които не са имунизирани, и наказателно гонене за тези, които приканват против имунизацията. „ Може би е нужна някаква политическа воля на управлението на страната. Ще Ви подкрепим, Владимир Владимирович “, сподели Гамов.

Путин се разгласи против преследването за отвод от имунизация, тъй като хората, сподели той, би трябвало да схванат нуждата от тази процедура. „ Въпросът въобще не е в някаква политическа воля. Факт е, че силата на деяние постоянно е равна на силата на противопоставяне: незабавно щом започнете да натискате, ние имаме изобретателни хора, незабавно ще се появят способи да заобиколят този напън “, изясни президентът, припомняйки също че в доста европейски страни, в това число Германия, доста хора също не желаят да бъдат имунизирани.

Държавният глава прикани за битка не против хората, а против правонарушенията и закононарушенията - подправяне на документи за имунизация. Той даде за образец обстановката в Съюз на съветските социалистически републики, когато не питаха за желанието за имунизация – „ пляс-пляс-пляс – и да вървим ”. Освен това по време на битката с ковид е невероятно да се оправим без взаимното признание на имунизациите и тяхното разпространяване по света, уверен е Путин.

„ Ето за какво приказвам за нуждата от взаимно признание на имунизациите и разпространяването на тези ваксини по света допустимо най-бързо и във допустимо най-големи количества, в противоположен случай няма да се оправим с този проблем в международен мащаб, човечеството ще живее с този вирус от самото начало и ще търпи големи загуби. Имаме даже подобен термин - свръхсмъртност “, сподели той.

Говорейки за появяването на нови талази и варианти на вируса, президентът изясни, че това се дължи на способността на вируса да мутира. „ Това е, това е доста елементарен отговор. И нови варианти се появяват там, където към момента има проблеми със здравните системи и равнището на имунитет е ниско. Е, да кажем, че в африканските страни има доста инфекции с вируса на СПИН и там се появяват нови и нови варианти, в това няма нищо изненадващо “, изясни президентът.

Според Путин е допустимо наново заразяване с ковид, само че от оздравелите единствено 1% ще се разболеят още веднъж и единствено 3-4% от реваксинираните. Той назова настоящето равнище на групов имунитет против ковид в Русия от 59,4% незадоволително и чака страната да може да доближи 80% до края на първото тримесечие или през второто тримесечие на 2022 година

Защита от мракобесие

Поставен бе и въпросът до какво ще докара отхвърлянето на нормалните понятия „ майка ” и „ баща ” на Запад, както и други атрибути на новата нравственос. „ Ще пристигна ли този транспорт на стойност в Русия? “ - посочи създателят на въпроса. Путин отговори, подкрепяйки английската писателка Дж. К. Роулинг, като сподели, че той също се придържа към обичайния метод: „ дамата е жена, мъжът е мъж “. „ Тази карета ще отиде неизбежно. Така е и с пандемията. И не можем да се измъкнем от това, просто би трябвало да потърсим ефикасен антидот. Ако някой си мисли, че дамата и мъжът са едно и също, то опазил Бог. Но има здрав разсъдък “, сподели президентът.

Путин даде образец: в Съединени американски щати пандизчия се разгласи за жена и изиска да бъде изместен в женски затвор, където незабавно изнасили съкилийницата си. „ Трябва да има здрав разсъдък “, повтори Путин, предупреждавайки, че женските спортове ще престанат да съществуват, в случай че на мъжете със заменен пол бъде разрешено да се състезават.

Президентът сподели, че е належащо да се борим с " мракобесието " на Запада не с указания и крясъци, а с поддръжката на обичайните полезности. „ Всички нации на Руската федерация, желая да подчертая, всички, имат избрана вътрешна морална отбрана от сходно мракобесие... Да, дано вършат там каквото си желаят. Трябва да вземем всичко, което е прогресивно и най-хубавото, което оказва помощ за развиването. Надявам се, че нашите нации ще имат задоволително вътрешна дълбока имунна система, с цел да се предпазят от това мракобесие. Е, би трябвало да се оправим с това не посредством директни заповеди, не с крясъци и обвинявания, а подкрепяйки нашите обичайни полезности “, съобщи се Путин.

" Трябва да живеем в удобна среда "

Журналист от Йошкар-Ола попита президента за какво влаковете се движат от нейния град единствено до Москва, а директни автобуси до Нижни Новгород, Самара и други градове въобще няма.

„ Днес или на следващия ден ще беседвам с Олег Валентинович (Белозеров – ок. ВЗГЛЯД), шеф на съветските железници, и той безспорно ще получи такава поръчка да прегледа свързаността на околните територии “, сподели президентът.

„ Сигурен съм, че той ще чуе и даже няма потребност да се обаждам, само че все пак ще се обадя и ще приказвам с него. Да забележим какво можем да създадем. Надявам се да мога да направя нещо. Въпросът за свързаността на съветските територии е извънредно значим както за икономическия, по този начин и за филантропичния съставен елемент на живота на хората “, приключи президентът.

Журналист от Велики Новгород попита в кой град Путин ще избере да живее и по кое време ще бъде издигната високоскоростната железопътна линия Москва-Санкт Петербург, която ще форсира развиването на района.

„ Нашите градове, както дребни, по този начин и огромни, се развиват много пламенно. Въпреки че, на първо място, в този момент би трябвало да обърнем внимание на развиването на дребните градове - в последно време постоянно приказваме за това. И ние поставяме старания, свързани с развиването на инфраструктурата, на първо място свързаността на териториите с железопътен, авто, въздушен превоз, по море и река - към този момент приказвах за това, това е един от моторите на растежа, в който предлагаме да влагаме колосални запаси “, отговори президентът.

Той означи, че доста зависи от свързаността: „ Защото е допустимо и належащо да живееш в удобна среда – в този момент не приказвам за себе си – а да може човек да стигне до работното място или да го смени. А увеличението на подвижността на популацията е една от нашите задания. "

В същото време Путин означи, че стартирането на високоскоростната автомагистрала (HSR) Москва – Санкт Петербург ще обезсмисли въздушната връзка сред тези градове. „ Авиацията на това„ рамо “ Москва - Петербург ще престане да съществува. Това е явно, тъй като от центъра на Москва до центъра на Санкт Петербург - какъв брой време ще отнеме, три часа? И в този момент единствено в Москва от време на време лишава един и половина, с цел да стигнете до летището. Следователно авиацията по това „ рамо “ се обезсмисля “, сподели президентът.

В тази връзка, съгласно него, е належащо да се пресметна икономическата стойност на плана, като се вземе поради интернационалният опит. „ Трябва да претеглим всичко, да помислим, да забележим по какъв начин се развиват високоскоростните линии в други страни. Например в Китай има доста сходни железопътни информационни системи, до неотдавна всички бяха нерентабилни даже за Китай – имайте поради, че това е страна с население от 1,5 милиарда. Икономиката - би трябвало да се има поради “, заключи Путин.

Къде отива немският газ?

Президентът на Русия още веднъж трябваше да отговори на обвиняванията към Русия за високите цени на газа. Според Путин има съображение да се счита, че газът, който през последните дни беше извърнат през газопровода Ямал-Европа от Германия до Полша, в последна сметка ще отиде в Украйна, което европейските консуматори, страдащи от високи цени, би трябвало да знаят и да имат опцията да се извърнат към съответните органи.

„ След като взеха избран размер, откакто получиха от нас 5,6 милиарда (куб. м) повече от плануваното в дълготрайните контракти, те в този момент го продават “, сподели Путин, обяснявайки, че по дълготрайните контракти на „ Газпром “ европейците купуват доста по-евтино, в сравнение с борсата. „ Като препродадете един милиард кубически метра газ, можете да спечелите съвсем един милиард $. Това е бизнес “, акцентира президентът.

„ Но това е единствено част от информацията. Там има тръба, която свързва полската тръбопроводна система с украинската. Обемът е към 3 милиона кубически метра дневно. Точно толкоз се сервира от Федерална Република Германия до Полша. Имам всички учредения да имам вяра, че този газ в последна сметка ще отиде в Украйна. И потребителите в Европа и Германия би трябвало да знаят какво в действителност се случва. И може би да се извърнат към избрани органи с искане за изясняване на тази позиция “, добави той.

Путин също по този начин акцентира, че при такава скица, когато газът тече реверсивно през „ Ямал – Европа, “ той не може да тече по едно и също време от Полша към Германия в противоположна посока. „ Газът не може да се движи по една тръба в двете направления по едно и също време. Те: а) не поръчаха (допълнителни размери от „ Газпром “), б) включиха ги на противоположната страна “, заключи президентът.

„ Надуха се и стоят на прага на къщата ни! “

На конференцията, отговаряйки на въпрос на английски публицист, Путин сподели, че страните от НАТО би трябвало да дадат на Русия гаранции за сигурност, а не противоположното. „ И незабавно, в този момент. А не да бръщолевите повече от десетилетие, и зад мекия диалект за нуждата да гарантирате сигурност за всеки, да вършиме това, което планирате “, добави президентът, отговаряйки на въпрос на публицист от Sky News, какви гаранции може да даде Москва за ненападение против Украйна или която и да е друга суверенна страна.

Според Путин Северноатлантическият алианс е измамил Русия, когато е даде обещание да не разреши никакво уголемение на изток. „ Ни един инч на изток, ни споделиха през 90-те. И какво следва от този момент? Измамени! Пет талази на разширение на НАТО. И в този момент сте добре пристигнали - в Румъния, в този момент, в Полша, се появяват съответни системи “, означи президентът и добави, че блокът се приближи до границите на Руската федерация и се приказва за включването на Украйна в състава му.

„ Ние дадохме да се разбере, че по-нататъшното придвижване на НАТО на изток е недопустимо. Е, какво е неясно? Разполагаме ли ракети покрай границите на Съединените щати? Не, Съединени американски щати с техните ракети пристигнаха в нашата къща. Е, това някакво прекалено искане ли е - да не разполагате повече ударни системи край нашата къща? " - попита съветският водач.

Той попита по какъв начин биха реагирали американците, в случай че Русия сложи своите ракети на границата сред Канада и Съединени американски щати или на границата с Мексико. В тази връзка е значимо по-нататъшните дейности на Москва да зависят „ не от хода на договарянията, а от безусловното обезпечаване на сигурността на Русия през днешния ден и в историческа вероятност “, сподели президентът.

В същото време Путин сподели, че в последно време има позитивна реакция от Запада по отношение на концепциите за гаранции за сигурност. „ Американските сътрудници ни споделят, че са подготвени да стартират тези договаряния в самото начало на годината в Женева. Назначени са представители и от двете страни, уповавам се, че развиването на обстановката ще върви по този (конструктивен) път “, сподели той.

Отговаряйки на въпрос за вероятностите на връзките с Украйна, президентът сподели, че Русия желае да построи добросъседски връзки с Киев и прави всичко допустимо за това. Но заради дейностите на настоящето киевско управление това е съвсем невероятно, сподели Путин на конференция. „ Вместо да отговори на настояването на хората за мир, употребявайки тези настроения в украинското общество, президентът Зеленски попадна под въздействието на радикални детайли, както ги назовават в Украйна – нацики “, сподели президентът.

Според него казусът е, че " се унищожават хората, които желаят да работят с нас ". Това сподели президентът, припомняйки зверствата от 2014 година, когато хората в Одеса бяха изгорени живи в Дома на профсъюзите. — Някой мръдна ли пръста? “ - зададе риторичен въпрос Путин.

Освен това президентът приказва за Донбас. Бъдещето му съгласно него би трябвало да се дефинира от хората, живеещи в района. „ Не може да бъде иначе. И Русия ще работи като медиатор. Има ли проблеми? Да. В сходство с Минските съглашения Русия е медиатор и те желаят да я създадат страна в спора. Москва не е удовлетворена от това “, сподели той.

Според него украинските войски всеки ден обстрелват Донбас. В същото време Киев не желае да извършва Минските съглашения, които бяха и остават „ единствените вероятни “ съглашения, сподели Путин.

„ Казват, че е належащо да се промени конституцията – да се проведат избори, да се разгласи прошка. Вместо избори - военна администрация, вместо прошка - лустрация, вместо политическо споразумяване - се вкарват войски. Къде са измененията в конституцията? В същото време " Минск " споделя, че те би трябвало да бъдат съгласувани с представители на (непризнатите-бел.ред.) Луганска национална република (ЛНР) и Донецка национална република (ДНР). Те отхвърлят да беседват с представители на Донбас, макар че самите те упорстваха за подписите им под документите “, напомни президентът.

Според него поражда усещане, че в Украйна се приготвя трета военна интервенция. „ И ние сме предизвестени авансово: „ Не се намесвайте, не защитавайте тези хора. Ако се намесите, в случай че ги отбраните - ще последват такива и такива нови наказания ", сподели президентът и добави, че Москва би трябвало „ да реагира и, мислейки за това, да направи нещо. “

В отговор на един от въпросите за обстановката в Украйна президентът цитира крилата фраза на канцлера на Руската империя Александър Горчаков: „ Русия не е ядосана, Русия се концентрира “.
***

Москва. Студовете в югоизточната част на Украйна не се трансфораха в спънка въоръжените сили да водят дейна бойна подготовка. Според пресцентъра на щаба на Операцията на обединените сили (ООС), в сряда в Донбас за първи път са извършени на практика бойни стрелби с портативната противотанкова ракетна система (ПТРК) Javelin „ Джевлин “-Копие-бел.ред.). Основната специфичност на тези стрелкови образования е, че военнослужещите са упражнявали офанзивни дейности. Офанзивната тактичност към този момент беше практикувана от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) единствено преди седмица при образуване на образователно форсиране на река Северски Донец, написа съветският вестник “Независимая газета “ .

Според украинските въоръжени сили в учението за форсиране на водната бариера са взели участие танков батальон, както и елементи от 57-а мотопехотна и 79-та десантно-щурмова бригада. В украинските медии това събитие се показва като реакция на възможна атака на съветските войски в Донбас, за която Съединени американски щати и НАТО приказват повече от месец. По време на обстрела ПТРК „ Джевлин “ на разстояние към 1,5 км се практикува и настъпателна тактичност. Както се вижда от сюжетите, показани от украинските телевизионни канали, подразделенията, употребявали тези американски противотанкови системи, не са употребявали окопи, както е в защита, а извършват на практика извършения по пукотевица (UUS) съвсем в цялостен растеж, което е особено за образуване на настъпателна борба. За същото свидетелства и самата цел – от пресцентъра на ООС оповестиха, че противотанковият комплекс е стрелял по „ танк в окоп, намиращ се на разстояние към 1,5 км “.

Унищожаването на танк в окоп се смята за един от сложните детайли при осъществяване на образователни стрелби с ПТРК. Най-трудната задача се смята за изстрелване с противотанкова ракета по движеща се цел, когато съперникът напредва. Но нейните военни не са упражнявали такива стрелби.

На фрагментите се вижда, че задачата, по която е стреляна, е танк, в допълнение оборудван с решетъчни железни екрани под формата на пасивна отбрана на купола. След войната в Карабах такива екрани към този момент се инсталират освен на бронираната техника от арменската войска, само че и от въоръжени формирования в Донбас. Екраните водят до преждевременна експлозия на кумулятивния заряд на противотанкова ракета или дрон, спасявайки бронираната машина от повреди. Очевидно представители на въоръжените сили на Украйна са оценявали по какъв начин такава система за отбрана на окопан в земята танк ще може да го защищити от „ Джевлин “-ите. Съдейки по показаните видеокадри, екраните са били пробити с ПТРК, макар че редица източници настояват, че не всички американски ракети са поразили задачата. Но това е в реда на нещата - в условия, когато не се употребява интервенция против „ Джевлин “-ите, точността им е към 70-90%.

„ В Киев кроят проекти за боен реванш в Донбас и евентуално в Крим. Това се потвърждава от стъпките, подхванати от групата на ООС за отработване на настъпателни дейности “, споделя военният специалист, полковник от запаса Шамил Гареев. Според специалиста, употребявайки открити данни, въоръжените сили на Украйна към този момент разполагат с минимум 70 пускови установки „ Джевлин “ и над 500 ракети за тях. „ Тези ракети са задоволителни, с цел да нанесат обилни вреди на евентуален зложелател и при избрани условия да пробият защитата на опълчението на Донбас “, споделя Гареев. Той напомни: в края на ноември главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни сподели, че украинските военни са създали нова тактичност за потребление на американските ракети „ Джевлин “ и турските дронове „ Байрактар “ на полигона Широкий Лан в Николаевска област. „ Сега очевидно е ред на Донбас, където в часа Х е допустима експанзията на подразделенията на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) “, счита Гареев. Той преглежда отчетите за образуването на сили за териториална защита в страната, провеждането на учения с резервисти и регистрацията на дами в 35 военни специалности (лекари, психолози, сигналисти, програмисти, професионални водачи и др.) ".

На този декор дейностите на Русия, която провежда редица военни учения в югоизточно стратегическо направление, наподобяват обясними (според изданието-бел.ред.). Според Министерството на защитата на Руската федерация повече от 1000 военнослужещи, макар студеното време, по едно и също време организират учения с бойна пукотевица на седем военни полигона в регионите на Воронеж, Белгород, Курск, Брянск и Смоленск. А в Крим и Краснодарския край започнаха маневри с присъединяване на 1200 съветски парашутисти. „ Ще се практикува бойна пукотевица на десантни, артилерийски елементи и елементи на войските за радиационна, химическа и биологична отбрана, както и разминиране на сектор от терена и прикриване на войски от средства за въздушно нахлуване и безпилотни летателни апарати. Военнослужещите ще извършват огневи задания и ще поразяват цели на разнообразни дистанции “, споделиха от военното ведомство. Въздушнодесантните елементи ще отработят десантни интервенции с хеликоптери, с цел да блокират превзетата зона и да обезпечат бързо нахлуване на главните сили на съединението, написа съветският вестник.
***

Москва. Русия и Китай построяват всеобхватно стратегическо партньорство, което няма казус. Това съобщи съветският президент Владимир Путин по време на годишната си конференция, представен от “Российская газета “ .

Както означи президентът, той е построил персонални връзки на доверие с президента на Китайската национална република (КНР) Си Дзинпин, което спомага за построяването на бизнес връзки. Китай е неоспорим водач в международната стопанска система, тъй че не е изненадващо, че Русия развива връзки с него. Търговският оборот сред двете страни надвиши 100 милиарда $. „ Китай е номер едно измежду комерсиалните и стопански сътрудници (на Русия) “, сподели Путин.

По думите му Русия и Китай работят в разнообразни области на съдействие. " Китай и Русия се ангажираха да реализират въглероден неутралитет до 2060 година До този миг ние доставяме всички типове енергийни запаси на Китай. И тогава ще сме подготвени, тъй като животът на нашите страни не свършва през 2060 година и въглеродната индиферентност може да бъде реализирана по разнообразни способи, в това число с потреблението на въглеводороди, само че единствено по подобаващ метод “, сподели съветският президент.

Провежда се взаимна работа в региона на нуклеарната енергетика, високите технологии, в Космоса, на практика във всички области, в това число високотехнологичните, както и в филантропичната сфера. Путин обърна изключително внимание на сигурността. Според него Русия и Китай създават избрани високотехнологични типове оръжия. „ Работим в Космоса, работим в региона на авиацията: и самолети, и хеликоптери “, означи президентът и добавя, че армиите на двете страни организират взаимни учения, военни игри, патрулират в морето и във въздуха.

„ Това е безусловно всеобхватно партньорство от стратегическо естество, което няма казус в историята, най-малко сред Русия и Китай. И тази работа, упорита работа, е от изгода както за китайския, по този начин и за съветския народ и, несъмнено, е сериозен стабилизиращ фактор на интернационалната сцена “, заключи Путин.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР