Москва, в отговор на санкциите на Вашингтон, забрани на президента

...
Москва, в отговор на санкциите на Вашингтон, забрани на президента
Коментари Харесай

Русия наложи санкции на Байдън и 12 официални лица

Москва, в отговор на глобите на Вашингтон, забрани на президента на Съединени американски щати Джо Байдън и на 12 други американски публични лица да влизат в Русия . Това се споделя в известие на съветското външно министерство във вторник, оповестява ТАСС.

" В отговор на поредност от невиждани наказания, които, наред с други неща, не разрешават влизането в Съединените щати на висши чиновници на Руската федерация, от 15 март съветският " стоп лист " включва въз основата на взаимност президента Джо Байдън, Държавният секретар Антъни Блинкън, министърът на защитата Лойд Остин и ръководителят на щабовете на Обединения комитет Марк Мили, както и редица ръководители на отдели и известни американски фигури.
 Съединени американски щати глобяват представителя на Кремъл и съветски депутати
Съединени американски щати глобяват представителя на Кремъл и съветски депутати

Поредни сходни ограничения против Москва

Списъкът на Русия включва президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, шефът на Пентагона Лойд Остин, помощникът по национална сигурност на президента Джейк Съливан, шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс, ръководителят на взаимния комитет на началник-щабовете Марк Мили, прессекретарят на Белия дом Джен Псаки, заместник-помощникът на президента по национална сигурност Дулип Сингх, шефът на Агенцията за интернационално развиване Саманта Пауър, синът на президента на Съединени американски щати Хънтър Байдън, бившит държавен секретар на Съединени американски щати и някогашен претендент за президент Хилари Клинтън, първият заместник-секретар на финансите на Съединени американски щати Адеуейл Адейемо, президентът и ръководител на Съвета на шефовете на Експортно-импортна банка Рета Джо Луис.

Министерството на външните работи акцентира, че в близко бъдеще Москва ще разгласи разширението на листата на лицата, на които е неразрешено да влизат в Русия , в това число на висши чиновници на Съединени американски щати.

" В близко бъдеще ще последват още известия за разширение на листата със наказания, с цел да включи висши американски чиновници, военни, депутати, предприемачи, специалисти и медии, които са русофобски или способстват за разпалването на ненавист против Русия и въвеждането на ограничаващи ограничения. Тези дейности ще бъдат осъществени в органично единение с широкомащабни решения, взети от държавното управление на Руската федерация във финансовата, банковата и други области за отбрана на съветската стопанска система и обезпечаване на нейното стабилно развиване ".

" Тази стъпка, подхваната като контрареакция, бе неизбежна последица от извънредно русофобския курс, подхванат от сегашната администрация на Съединени американски щати , която в обезверен опит да резервира американската надмощие разчиташе на фронталното въздържане на Русия, отхвърляйки всякакво благовъзпитание ", се споделя в документа.

В същото време Русия не отхвърля да поддържа публични връзки, в случай че те дават отговор на нейните национални ползи и, в случай че е належащо, ще " реши проблеми, произлизащи от статута на лицата, фигуриращи в " черния лист ", с цел да провежда контакти на високо равнище. "
 Белият дом предизвести Китай за обилни последици, в случай че оказва помощ на Русия
Белият дом предизвести Китай за обилни последици, в случай че оказва помощ на Русия

Москва и Пекин отхвърлят Русия да е желала военна или друга помощ от Китай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР