Москва. В Москва се проведе разрешен митинг в подкрепа на

...
Москва. В Москва се проведе разрешен митинг в подкрепа на
Коментари Харесай

РИА Новости: В Москва се проведе разрешен митинг в подкрепа на опозицията

Москва. В Москва се организира позволен протест в поддръжка на опозицията, предава РИА Новости
Според уредниците на митинга са участвали към 40 хиляди души, като за в този момент няма информация за вълнения или задържани хора, осведоми AFP, като цитира съветска неправителствена организация.
Митингът е завършил спокойно и стачкуващите се разотиват на огромни групи.
По-рано столичното кметство позволи провеждането на два митинга на 10 и 11 август на проспект „ Академик Сахаров “ с присъединяване на до 100 хиляди души. Сред уредниците са са нерегистрирания претендент за Московската градска дума (МГД) и член на партия Яблоко Елена Русакова, записания претендент за Московска градска дума Дмитрий Клочков, ръководителя на щаба на Генадий Гудков Елвира Вихарева, както и нерегистриран претендент за МГД Денис Шендерович. По-късно Вихарева съобщи пред РИА Новости, че уредниците се отхвърлят да проведат втори протест на 11 август.
Митинги, несъгласувани с управляващите, проведени от нерегистрираните претенденти за Московската градска дума, се организираха в столицата на 14 юли, 27 юли и 3 август. Полицията задържа общо към 1 700 души за разнообразни нарушавания. Следственият комитет стартира наказателни каузи за вълнения и набези против държавни чиновници.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР