Москва. В Арктика за първи път изпробват комплекса Кинжал“, предава

...
Москва. В Арктика за първи път изпробват комплекса Кинжал“, предава
Коментари Харесай

ТАСС: В Арктика за първи път изпробват комплекса „Кинжал“

Москва. В Арктика за първи път тестват комплекса „ Кинжал “, предава TACC .
" Тестовете бяха осъществени в средата на ноември. Ракетата беше изстреляна по наземна цел, ситуирана на подготвителния полигон " Пембой " от аероплан МиГ-31К, изхвърчал от летището в Оленегорск ", сподели един от събеседниците на организацията.

Друг източник удостовери обстоятелството, че комплексът е бил пробван, отбелязвайки, че " скоростта на ракетата доближава 10 Мах ". Руските военнокосмически сили не разясняват информацията, предоставена от източниците на ТАСС,.

„ Кинжал “ е най-новият съветски авиокомплекс, който включва самолетоносач МиГ-31К и хиперзвукова ракета. Според известия в медиите, ракетата „ Кинжал “ е авиационна версия на ракетния комплекс " Искандер ". В момента една ескадра МиГ-31К с хиперзвукови ракети е дислоцирана в Южния боен окръг е на пилотно бойно дежурство.

За първи път съветският президент Владимир Путин показа комплекса „ Кинжал “ в изявление пред Федералното заседание през март 2018 година Тогава той демонстрираха видео фрагменти на тестване на хиперзвукови ракети от състава му.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР