Москва убеждава Вашингтон и Техеран да решат разногласията чрез диалог,

...
Москва убеждава Вашингтон и Техеран да решат разногласията чрез диалог,
Коментари Харесай

Лавров: Ултиматуми, санкции и шантаж между Вашингтон и Техеран трябва да спрат

Москва убеждава Вашингтон и Техеран да решат различията посредством разговор, съобщи през днешния ден съветският министър на външните работи Сергей Лавров, представен от ТАСС.

" Ще убеждаваме американските и иранските си сътрудници да се отдалечат от тази рискова линия и да стартират да уреждат несъгласията си посредством цивилизован разговор. Разбира се това допуска преустановяване на политиката на ултиматуми, наказания и шантаж ", акцентира съветският външен министър на конференция след среща в Москва със своя сътрудник от Обединените арабски емирства, съобщи Българска телеграфна агенция.

Лавров подсети за предлагането на Русия за започване на разговор сред арабските страни в Персийския залив и Иран. " Идеята ни съставлява опция на пагубния курс, по който се пробват да тласнат региона по този начин наречените ястреби ", сподели той.

Военният сюжет към Иран може да стане съдбовен и да провокира интернационална рецесия, предизвести Лавров.

Страните по Съвместния изчерпателен проект за деяние по иранската нуклеарна стратегия би трябвало строго да съблюдават отговорностите си, съобщи на конференцията външният министър на ОАЕ шейх Абдула бин Зайед Ал Нахаян.

Обстойно обсъдихме съглашението. В този подтекст споделих на съветския си сътрудник, че поддържаме това съглашение, считаме, че то би трябвало да се съблюдава праволинейно, защото директно визира страните и проблемите в района. От страна на господин министъра чух доста потребни хрумвания, начинания за деескалация и гарантиране на сигурността в региона, сподели Ал Нахаян.

Външният министър на ОАЕ означи, че са нужни " безапелационни, научни и безапелационни " доказателства по отношение на офанзивите против петролни танкери в региона на Залива неотдавна, съобщи Ройтерс. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР