Москва твърди, че вълна от украински дронове е отблъсната над анексирания от Русия Крим

...
Руското министерство на отбраната заяви, че неговите сили са унищожили
Коментари Харесай

Руското министерство на отбраната заяви, че неговите сили са унищожили вълна от 20 украински дрона над анексирания от Русия Кримски полуостров.

Няма жертви и щети в резултат на опита за атака рано сутринта в събота, съобщи министерството на отбраната в приложението за съобщения Telegram.

Четиринадесет безпилотни летателни апарата бяха унищожени от системи за противовъздушна отбрана и шест бяха потиснати от електронна война, каза министерството.

Не беше ясно веднага каква е била целта на докладваните атаки на полуострова.

Сергей Крючков, съветник на избрания от Русия губернатор на Крим, каза по-рано, че системите за противовъздушна отбрана са били ангажирани за отразяване на въздушни атаки в различни части на полуострова.

Транспортните власти на Крим съобщиха в канала си в Telegram, че движението по Кримския мост, който свързва Черноморския полуостров с руския регион Краснодар, е спряно за около два часа от 01:30 сутринта местно време (22:30 GMT в петък ).

Съобщената атака срещу Крим е само последното използване от страна на Украйна на въоръжени дронове, насочени дълбоко в Русия и контролирана от Русия територия, въпреки че Украйна почти никога не поема публично отговорност за подобни операции.


В петък руски официални лица казаха, че украински дронове са били свалени при опит да атакуват Москва – трети пореден ден от опити за удари по цели в руската столица, докато руските ракети убиха 8-годишно момче в Западна Украйна на същия ден.

Ракетата, убила момчето, е ударила къща в района на Ивано-Франковск в Украйна, на около 100 километра (60 мили) от полската граница, според офиса на главния прокурор на Украйна.

Дронът, който беше свален близо до Москва в петък, падна върху Карамишевския насип, казаха служители, който е на около 5 километра (3 мили) от московски бизнес район, ударен два пъти при предишни инциденти с дрон.

Съобщенията за дронове в района прекъснаха полетите на две руски летища в петък.

По-късно бяха възобновени полетите на летище Внуково, едно от най-натоварените в Москва, и на летище Калуга, югозападно от града. Това беше трети пореден ден, в който летище Внуково спря полетите си заради атаки с дронове.


Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР