Москва твърди, че атаката с дронове срещу Кремъл е по

...
Москва твърди, че атаката с дронове срещу Кремъл е по
Коментари Харесай

Експерт: Атаката с дронове "силно изложи Путин"

Москва твърди, че офанзивата с дронове против Кремъл е по разпореждане на Съединени американски щати. Международни специалисти пък позволяват, че става дума за постановка на самата Москва. Едно обаче е ясно: станалото мощно изложи самия Путин.

твърди, че в нощта против сряда над Кремъл са били свалени два дрона. И досега не е известно кой ги е направлявал, от кое място са изхвърчали и дали от тях е произтекла някаква действителна опасност за съветското държавно управление. и Съединени американски щати: " Решенията за сходни нахлуване не се взимат в Киев, а във Вашингтон. Киев единствено извършва това, което желаят от него ", сподели той.

Атаката е режисирана от Москва?

Американският Институт за проучване на войната (ИИВ) на собствен ред оповести позицията на разнообразни интернационалните специалисти, съгласно които Кремъл по всяка възможност самичък е инсценирал нападението с дроновете. Предполагаемата цел - да покаже на съветската общност какъв брой непосредствени са заплахите, свързани с войната, и да сътвори предпоставки за. Според специалистите от Вашингтон има голям брой белези, че офанзивата е проведена от самата Русия и умишлено режисирана.

Експертите от американския институт акцентират и това, че напоследък съветските управляващи са подхванали стъпки за подсилване на противовъздушната защита, в това число в самата Москва. Геолокализирани фрагменти от януари тази година демонстрират, че управляващите са открили такива системи покрай Москва, с цел да основат пръстени за противовъздушна отбрана към града. Поради това е безусловно необикновено два дрона да съумеят да пробият всички тези пръстени и да стигнат до сърцето на Кремъл. Това специалистите от Вашингтон акцентират като мотив, че офанзивата е била инсценирана от самата Москва.

Пред Втора немска телевизия ZDF военният специалист Нико Ланге застъпи друго мнение: той счита, че е малко евентуално Русия сама да е провела нападението, за да упрекна след това Украйна за него. Включително и заради това, че тази офанзива поражда редица извънредно неприятни за Путин въпроси.

" Неприятно за Путин "

Той отбелязва преди всичко, че в продължение на 12 часа Русия е запазила в загадка информацията за нападението, след което е популяризирала видео, обвинявайки Украйна за акцията. Москва обаче и до момента не дава повече пояснения по случая.

Същевременно специалистът счита, че фрагментите, които обиколиха света, " са извънредно неприятни за Владимир Путин - на него сякаш щяха да му трябват единствено три дни, с цел да покори Киев, а в този момент самият той бе връхлетян от дронове над резиденцията си в Кремъл ", сподели Ланге.

Пред ZDF той показа мнението, че опциите на за нанасяне на ответни удари в символ на възмездие против Украйна са доста лимитирани. Запасите от крилати ракети към този момент не са толкоз огромни, колкото при започване на войната.

Всичко това става в подтекста на предстоящата - заради това Москва има потребност от военни запаси, с цел да укрепи завладените украински области и да се опълчи на контранападението. Но нейните благоприятни условия в това отношение са с избран предел, акцентира Ланге.

" Ефектът е главно психически "

ZDF напомня, че към Червения площад и Кремъл е цялостно с камери за наблюдаване, в това число частни. А както показва Ланге - заради това нападението по този начин или другояче не е можело да бъде държано дълго в загадка. Неговото съмнение е, че Москва е решила сама да сложи случая в " избрани рамки, преди до обществеността да стигнат всевъзможни други видеа от мобилни телефони или камери, които биха попречили на Кремъл да насочва тълкуването на случая ".

Нико Ланге е безапелационен, че " този тип дронове залагат на психологическия резултат ", както и, че " от тях не се чака да нанесат съществени вреди ". Накратко: " Целта на нападението с дронове е била да изложи Кремъл и това е било реализирано ", счита немския боен специалист.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР