Москва цени приятелските си отношения с Иран, които имат богата

...
Москва цени приятелските си отношения с Иран, които имат богата
Коментари Харесай

Кремъл: Русия се отнася към Иран като към приятел и партньор

Москва цени другарските си връзки с Иран, които имат богата история и които през последните години получиха нов подтик. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков в изявление за иранската радио- и телевизионна компания, излъчено през днешния ден по съветския тв канал " Росия-24 ", съобщи ТАСС.

" Иран е наш другар и сътрудник. [...] Радващо е, че ръководителите на страните, президентите на двете страни, са в развой на непрекъснато другарство ", акцентира той и прецизира, че единствено през тази година е имало четири такива срещи. Песков споделя, че тласъкът в двустранните връзки е бил в областта на " политическата и дипломатическата съгласуваност " и в " икономическото съдействие ". Говорителят на Кремъл напомня, че първите дипломатически контакти сред Русия и Персия датират още от 16-и век, когато " доста от сегашните страни дори не са съществували ".

В изявлението Дмитрий Песков показва вяра, че Москва и Техеран и отсега нататък ще регистрират взаимно ползите си и ще демонстрират почитание един към различен, с цел да излязат на " по-широки хоризонти ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР