Москва трупа допълнителни бойни сили в Източен Донбас за очакваната

...
Москва трупа допълнителни бойни сили в Източен Донбас за очакваната
Коментари Харесай

Все повече и повече резерви. Москва трупа още войски в Украйна

Москва натрупа спомагателни бойни сили в Източен Донбас за предстоящата атака през идващите седмици, оповестиха управляващите в Украйна във вторник. Това се случва на фона на яростни борби в региона.

Новината идва, откакто ден по-рано украинският президент Володимир Зеленски предизвести, че Русия възнамерява нещо " алегорично " във връзка годишнината от началото на нашествието си през февруари 2022 година

По-късно, в понеделник вечерта във вечерното си видеообръщение Зеленски сподели, че украинските сили се борят против опитите на съветските войски да обкръжат град Бахмут и да пробият защитата на града. Зеленски благодари на всеки боец, който се бори, като уточни съответни бригади.

Интензивни боеве се водят от седмици към Бахмут и околните градове Соледар и Въгледар , заяви администрацията на президента на Украйна.

" Битките за региона се нажежават ", сподели губернаторът на Донецк Павло Кириленко и добави, че " руснаците хвърлят нови елементи в борбата и изкореняват нашите градове и села ".

Междувременно съветските обстрели понижиха в прилежащата област Луганск , тъй като " руснаците пестят муниции за огромна атака ", сподели губернаторът на региона Сергий Гайдай .

Украинските управляващи не престават да предизвестяват, че Русия възнамерява нова, пълномащабна атака още в средата на февруари. Русия разполага " от ден на ден и повече запаси " и съоръжение в Източна Украйна , сподели Гайдай.

Украйна възнамерява контранастъпление, което зависи от доставките на бойни танкове и бойни машини на пехотата, които западните страни дадоха обещание да изпратят в Киев. По-рано във вторник стана ясно, че над 60 американски бойни машини на пехотата към Украйна.

На фона на интензивните боеве Киев изпрати смесени сигнали за вероятни рокади в Министерството на защитата . Украйна сподели, че министърът на защитата Олексий Резников ще бъде изместен на поста министър на стратегическите промишлености за подсилване на военно-промишленото съдействие и ще бъде сменен от военачалник Кирило Буданов , началник на военното разузнаване на страната.

Малко по-късно Давид Арахамия , началник на парламентарния блок на партията на Зеленски, промени предходните си мнения, като написа в Телеграм, че " няма да има кадрови промени в бранша на защитата тази седмица ".

Резников сподели, че макар че не възнамерява да подава оставка, всяко решение за бъдещето му ще бъде взето от президента, който към този момент не разяснява тематиката за промени в кабинета си.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР