Москва. Станаха известни причините за прехвърлянето в Сирия на най-новите

...
Москва. Станаха известни причините за прехвърлянето в Сирия на най-новите
Коментари Харесай

„Експерт“: Експерти обясниха причините за прехвърлянето на Су-57 в Сирия

Москва. Станаха известни аргументите за прехвърлянето в Сирия на най-новите съветски изтребители от пето потомство Су-57. За тях описа топ-мениджър на едно съветските военни предприятия, както и представител на органите на военното ръководство, написа електронното издание на съветското списание „ Експерт “ , като се базира на обява в „ Коммерсант “.
Според данните на изданието, което се базира на един от своите събеседници, самолетите са трансферирани в границите на стратегия за тествания на въоръжението. При това, точният брой на отправените в Сирия самолети не се загатва.
„ Експерт “ припомня, че през нощта против 22 февруари е станало известно, че в Сирия са трансферирани два съветски изтребителя от пето потомство Су-57. Съгласно предварителната информация, на 21 февруари тези самолети са се приземили на авиобазата Хмеймим. Заедно с тях в Сирия са трансферирани и четири Су-35С и аероплан за радиолокационно наблюдаване А-50У.
От изданието прецизират, че до този миг няма коментар по въпроса от представители на Министерството на защитата на Русия.
В материала се прецизира, че Су-57 е перспективен съветски многофункционален изтребител от пето потомство, разработван от КБ „ Сухой “ в границите на плана „ ПАК ФА “ (програма „ И-21 “).
Самолетът е създаден с цел да размени тежкия изтребител Су-27 в съветските Военновъздушни сили. За експорт, въз основата на Су-57, се допуска основаването на експортна трансформация на самолета с означение FGFA (Fifth Generation Fighter Aircraft), взаимно с Индия.
Първият полет на самолета е сбъднат още на 29 януари 2010 година. През 2013 година е почнало малкосерийно произвеждане на самолетите на КнААЗ (където са съединени и опитните образци), за тествания на новото въоръжение. Серийното доставяне на строевите елементи със Су-57 би трябвало да стартира през 2018-2019 гг.
Първият полет на Су-57 с мотор втори стадий (двигател „ Изделие 30 “) се е състоял през четвъртото тримесечие на 2017 година. Поставянето на тези мотори в серийните самолети се възнамерява за интервала 2023-2025 година.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР