Москва. Ситуацията на белоруско-полската граница е ярък пример за информационна

...
Москва. Ситуацията на белоруско-полската граница е ярък пример за информационна
Коментари Харесай

Мария Захарова: Ситуацията на границата между Полша и Беларус - пример за информационна война

Москва. Ситуацията на белоруско-полската граница е ослепителен образец за осведомителна война. За необятна публика рецесията е показана в изкривена форма, без съпоставяне с другите миграционни потоци в Европейски Съюз. Това съобщи формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова на Руско-белоруския експертен медиен конгрес „ Съюзна страна: осведомително пространство в цифровата епоха “, представена от ”Российская газета “ .

„ Това, което виждаме в този момент на беларуско-полската граница, е модел, илюстративен образец за осведомителна война “, означи дипломатът. Тя споделя, че е сюрпризирана, че три хиляди иракчани, които се стремят да влязат в Европейски Съюз – в Германия през Беларус, се трансфораха в " световна опасност за съществуването на Европейски Съюз " макар обстоятелството, че през Италия е минал по-голям брой хора от разнообразни страни по света единствено след няколко дни.

Според Захарова разликата е, че мигрантите идват в Италия незаконно, до момента в който на територията на Беларус те идват легално по легален път. " Така че кой за кого съставлява опасност и за какво не се приказва за това? Защото ние самите не приказваме задоволително за това ", сподели представителят на съветското външно министерство. Дипломатът изрази убеденост в нуждата да се „ направи пробив “ в осведомителното пространство на съюзната страна. И това би трябвало да стане посредством лъчение на телевизионни и радио планове на значими за района езици.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР