Москва. Системите С-300 са нужни на Сирия, за да се

...
Москва. Системите С-300 са нужни на Сирия, за да се
Коментари Харесай

РИА Новости: Посланикът на Сирия в Москва заяви, че С-300 са нужни на страната за защита от агресията на Израел

Москва. Системите С-300 са нужни на Сирия, с цел да се пази от нападателните дейности на Израел и те ще сложат завършек на неговото „ безочливо държание “, съобщи пред РИА Новости посланикът на арабската република в Русия Рияд Хадад.
„ Първо, позволете ми да изразя съболезнованията си във връзка със починалите съветски военни в авиокатастрофата на самолета Ил-20, които пожертваха себе си в следствие от наглото държание на Израел и неговата експанзия на сирийска територия, която е ориентирана против научни центрове и цивилен обекти. Това удостоверява държавния тероризъм на страната Израел. И всичко това, откакто то по-рано по всякакъв начин оказваше логистична и военна помощ на терористичните групировки, с цел да не бъдат претърпят проваляне в Сирия “, съобщи Хадад.
По неговите думи, „ в отговор на тези нападателни дейности, Сирия има право да отбрани своята територия и себе си и да употребява всички средства за постигането на тази цел “. „ Оттук произтича значимостта на това, да получим С-300 от нашите съветски другари, с цел да сложим завършек на вражеските дейности на Израел “, уточни сирийският дипломат.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР