Москва ще вземе ответни мерки след обявените от Вашингтон нови

...
Москва ще вземе ответни мерки след обявените от Вашингтон нови
Коментари Харесай

Русия готви ответни мерки на новите американски санкции

Москва ще вземе ответни ограничения след оповестените от Вашингтон нови наказания против Русия поради офанзивата с нервнопаралитично вещество във Великобританиял Това стана ясно отизявление на говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от Франс прес.

" Руската страна ще изследва правене на ответни ограничения след този нов вражески акт на Вашингтон. Съединени американски щати умишлено избраха пътя на борбата в двустранните връзки, които към този момент са на практика сведени до нула от личните им старания ", съобщи Захарова на конференция.

По думите й тези наказания са въведени " под изфабрикуван претекст ", а изискванията, които Вашингтон слага за премахването им, са неприемливи за Русия. " Властите на нашата страна са директно упрекнати, че са употребявали бойното нервнопаралитично вещество " Новичок ", макар че английската страна до момента не е могла да даде никакво доказателство за замесеност на Русия " в отравянето на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия през март в британския град Солсбъри, акцентира Захарова.

" Русия напълно е унищожила всичките си ресурси от химически субстанции предходната година ", добави тя.

Москва желае Лондон да разкрие какви химически субстанции се създават във военната лаборатория в Портън Даун, съобщи Захарова, представена от ТАСС. " Настояваме английските управляващи да оповестят данни за осъществяваната в Портън Даун активност по синтез на бойни отровни субстанции, в това число тези, които на Запад получиха названието " Новичок ". Случайно ли е, че случаите със семейство Скрипал в Солсбъри и с двама британци в Еймсбъри станаха в непосредствена непосредственост с химическата лаборатория в Портън Даун? Смятаме, че отговор на този и на други въпроси би трябвало да даде следствието ", съобщи говорителката на съветското външно министерство.

" Предвид случилото се считаме, че позоваването на ползите на националната сигурност от английска страна са неуместни. Ако вземате решение, в което въвличате целия свят, би трябвало да носите отговорност пред интернационалната общественост ", съобщи Захарова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР