Москва ще реагира подобаващо на решението на Букурещ да обяви

...
Москва ще реагира подобаващо на решението на Букурещ да обяви
Коментари Харесай

Москва: Русия ще реагира на експулсирането на руски дипломат от Румъния

Москва ще реагира " уместно " на решението на Букурещ да разгласи чиновник на съветското посолство за личност нон грата, съобщи в събота формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от формалната осведомителна организация ТАСС.
Мария Захарова, представител на съветското Министерство на външните работи
" Разбира се, ние ще отговорим уместно на румънския метод и ще ви осведомяваме в допълнение за подхванатите ограничения ", съобщи говорителката на съветската дипломация. Захарова акцентира, че Румъния е оповестила служителя на съветското посолство за личност нон грата " без причина и под пресилени предлози ". Според формален представител на съветската дипломатическа задача дейностите на Букурещ са " нова провокация, осъществена по сюжет, който през последните месеци беше неведнъж пробван в по-голямата част от страните членки на Европейски Съюз и НАТО ".

" Стереотипните дейности на румънските управляващи имат за цел да показват изключителната си преданост към западните корпоративни кръгове ", акцентира Захарова. " Тук няма самостоятелна национално насочена линия от Букурещ, което единствено утежнява обстановката ", добави тя. Ден по-рано румънското външно министерство заяви, че управляващите са взели решение да експулсират съветски посланик от страната. Според министерството представителят на посолството е " напуснал страната тази седмица ". На 5 април румънските управляващи оповестиха 10 чиновници на съветското посолство в Букурещ за личност нон грата. Както означи тогава говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, Москва преглежда тази стъпка като част от акцията на Съединени американски щати и техните съдружници за дискредитиране на съветската " специфична интервенция " в Украйна.

В отговор на дейностите на Румъния на 13 май Москва разгласи 10 чиновници на посолството на страната в Русия за личност нон грата. /БГНЕС, DIGI

Москва/ Русия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР