Москва ще продължи операцията до изпълнение на поставените задачиЦелта е

...
Москва ще продължи операцията до изпълнение на поставените задачиЦелта е
Коментари Харесай

Шойгу: Русия забавя умишлено настъплението

Москва ще продължи интервенцията до осъществяване на поставените задания
Целта е да се даде опция на цивилните да се изтеглят

Чуждите наемници в Украйна към този момент са над 6000

Русия умишлено забавя темповете на нахлуване в Украйна, с цел да се избегнат жертвите измежду мирното население. Това изясни през днешния ден съветският защитителен министър Сергей Шойгу, съобщи ТАСС.

“Руските въоръжени сили, за разлика от украинските, не нанасят удари по гражданска инфраструктура, където може да се намират мирни поданици. Набелязаните огневи позиции и военни обекти на съперника биват поразявани с високоточно оръжие”, акцентира Шойгу на среща с сътрудниците си от Организацията на контракта за групова сигурност.

Министърът акцентира, че за излизането на поданици от обкръжени обитаеми места се афишира режим на тишина и се отварят филантропични коридори, което забавя настъплението на съветските сили. “Това обаче се прави умишлено, с цел да се избегнат цивилни жертви”, изясни Шойгу.

Той увери, че Москва ще продължи военната си интервенция до цялостното осъществяване на всички сложени задания, без значение от глобите на Запада и помощта, която той оказва на Киев.

“Въпреки огромната помощ на Запада за режима в Киев и санкционния напън върху Русия, ще продължим специфичната военна интервенция до цялостното осъществяване на задачите”, отсече военният министър. И напомни задачите на интервенцията, които остават непроменени - отбрана на хората от геноцид, демилитаризация и денацификация на Украйна, обезпечаване на нейния неядрен и безпристрастен статут.

“Опасявайки се от погром на украинските войски, Западът в незабавен порядък провежда доставки на смъртоносно оръжие. Разгърната бе широкомащабна акция по дезинформация на международната общност във връзка с същинските аргументи за рецесията. В страната (Украйна) се изпращат съветници и сътрудници на частни военни компании, а броят на задграничните наемници надмина 6000 души”, уточни Шойгу.

Той упрекна западните страни, че отхвърлят да признаят мъченията и убийствата на пленени руснаци в Украйна, както и използването от страна на Киев на “терористични способи срещу личния си народ”. “Така наречените цивилизовани страни освен отхвърлят съществуването на неонацизъм в Украйна, само че и с почести одобряват представители на нацистки подразделения, забъркани в кървави злодеяния”, акцентира Шойгу.

Той напомни и че Западът е пренебрегнал предложенията на Русия за регулирането на основни за нея въпроси - отвод на НАТО от разширение на изток и от разполагане на оръжия край съветските граници. “Правеха тъкмо обратното”, сподели Шойгу.



Донбас няма да се върне в Украйна
Москва подлага на критика мирния проект на Рим


Руските сили не престават разминирането на региона към “Азовстал” в Мариупол (на фотографията - разрушена жилищна постройка край завода).

Остри рецензии към оферти от Италия проект за контролиране на рецесията в Украйна насочи през днешния ден Дмитрий Медведев - някогашен министър председател на Русия, сега заместител ръководител на съветския Съвет по сигурността, съобщи ТАСС.

“Изглежда, че той не е направен от дипломати, а от локални политолози, които са чели прекалено много провинциални вестници и си служат единствено с украински фейкове”, счита Медведев.

Планът на Рим бе показан предходната седмица от външния министър Луиджи ди Майо. Той планува влизане на Украйна в Европейски Съюз, автономност на Донбас и Крим в границите на украинската страна, както и значима роля на Организация на обединените нации, Европейски Съюз и ОССЕ за организирането на в началото преустановяване на огъня.

Според Медведев така наречен проект не регистрира действителностите, а съставлява “чист поток на съзнанието на европейските графомани”. Бившият министър председател бе безапелационен, че обявилите се за самостоятелни републики в Донбас - ДНР и ЛНР, са взели дефинитивно решение и няма да се върнат назад в Украйна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР