Москва ще предприеме много драстични мерки, предупреди в интервю по

...
Москва ще предприеме много драстични мерки, предупреди в интервю по
Коментари Харесай

Всяко посолство работи за интересите на своята страна

Москва ще предприеме доста фрапантни ограничения, предизвести в изявление по Българска национална телевизия посланичката на Руската федерация Елеонора Митрофанова. Включително е допустимо и разкъсване на дипломатическите връзки сред България и Русия.

Няма никакви доказателства за нещо незаконно, осъществено от 70 души от посолството. Толкова кабинетът в оставка разгласи за " личност нон грата ".

" Когато викат посланика в Министерство на външните работи и споделят, че желаят да експулсират дипломатите, те би трябвало да покажат, че ДАНС имат данни срещу съответни хора. Да кажат какво са създали те и да разгласят, че считат това за незаконно ", означи Митрофанова.

Какво означавало работа " против ползите на страната ", чуди се посланичката.

" Най-напред всяко посолство на всички места работи за ползите на своята страна, както и за развиване на връзките в страната, където се намира ".

Нямало другарство сред военните и разузнаване, твърди тя, и изброява какви хора са изгонени - българисти, генерални консули, аташета.

Премиерът си е служител, и аз съм служител, и аз съм на държавна работа, счита Митрофанова. Но не пропуща още веднъж да обиди Петков:

" Разбира се, специфичната военна интервенция способства за този развой в западните страни - да се отхвърли всичко съветско. Но той е човек без корени, който безусловно не схваща ", изяснява посланичката на Путин. " Ако беше трансформирал реториката си и не беше приказвал по този начин, както приказва, мисля че щеше да има доста дълъг политически живот. "

Нямало смисъл да бъде гонена тя - ще пристигна различен човек. И нищо няма да се промени, " всяко посолство води държавна политика ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР