Москва ще отговори на всякакви действия на НАТО във връзка

...
Москва ще отговори на всякакви действия на НАТО във връзка
Коментари Харесай

Русия се закани да отговори на НАТО с реципрочни военни мерки

Москва ще отговори на всевъзможни дейности на НАТО по отношение на решението на Русия да приключи осъществяването на Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обсег от 1987 година

Това предизвестие насочи заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков, представен от РИА Новости и ТАСС.

По-късно през днешния ден военните министри на страните членки на НАТО ще обсъдят идващите си стъпки, в случай че Москва не ликвидира ракетна система, която съгласно Съединени американски щати разрешава светкавична нуклеарна офанзива в Европа и наруши Договора от 1987 година

Вчера генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг излезе с ултиматум към Русия да възобнови осъществяването на Договора до 2 август.

Москва ще бъде принудена да предприеме реципрочни военни дейности, в случай че НАТО материализира заканите си към Москва във връзка с съглашението от 1987 година, акцентира Рябков.

" Опитите да се показва това, което се случва като боен и политически отговор на дейности на Русия са пропити от пропагандна акция с огромен детайл на целенасочена дезинформация, подхранваща международното публично мнение. Когато тези закани стартират да се материализират в действително деяние, ние ще би трябвало да предприемем уравновесяващи военни ограничения ", предизвести съветският посланик.

По думите му през последните години НАТО одобри идеология на двупосочен метод в връзките си с Русия: въздържане и осъществяване на разговор по въпроси, по които НАТО желае. Русия ще заеме сходна позиция, акцентира Рябков.

Ние ще сдържаме нападателните проекти на НАТО и ще приемем доста селективен метод за разговор с Алианса, изясни дипломатът.

Междувременно горната камара на съветския парламент одобри законопроект за преустановяване осъществяването на Договора от 1987 година Председателят на Съвета на Федерацията Валентина Матвиенко акцентира, че Русия е принудена да приключи осъществяването на отговорностите си в отговор на дейностите на Съединени американски щати.

Сега законопроектът отива на бюрото на съветския водач Владимир Путин за автограф.

Миналата седмица Държавната дума одобри закон за преустановяване дейностите на Договора сред Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати.

Вашингтон стартира процедура по излизане от контракта на 2 февруари, откакто неведнъж упреква Русия в нарушение на уговорките към съглашението. Президентът на Русия съобщи по-късно, че Москва дава отговор огледално на дейностите на Съединени американски щати и приключва осъществяването на контракта.

Договорът за очистване на ракетите със междинен обхват е подписан през 1987 година от президента на Съединени американски щати Роналд Рейгън и последния руски водач Михаил Горбачов. Договорът от 1987 година лимитира производството, потреблението и съхраняването на балистични ракети с наземно базиране със междинен (от 1000 до 5500 километра) и дребен обсег (от 500 до 1000 километра). /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР