Москва ще настоява сирийската армия максимално оперативно да поеме контрола

...
Москва ще настоява сирийската армия максимално оперативно да поеме контрола
Коментари Харесай

Лавров алармира за опит на САЩ да контролира петрола на Сирия

Москва ще упорства сирийската войска оптимално оперативно да поеме контрола над цялата територия на Сирия, съобщи през днешния ден външният министър Сергей Лавров, който е на посещаване в Армения, съобщи ТАСС.
Министърът призна, че към този момент не съумява да следи " непрекъснато изменящите се зигзаги на американската политика ". В дейностите на Съединени американски щати в Северна Сирия той прозря значителен опит да бъде ограбена Сирийската арабска република. По думите на Лавров Съединени американски щати се пробват да вземат под собствен надзор петролните уреди по незаконен метод.
" Това не носи нищо положително на сирийското споразумяване, единствено резервира спомагателен сериозен дразнител в тази част на Сирия. Ще настояваме сирийската войска оптимално бързо да заеме цялата територия на своята страна, единствено това ще помогне сигурно да се постави благонадежден завършек на тероризма и ще реши всички въпроси, свързани с окончателното политическо споразумяване ", акцентира първият посланик на Москва.
Русия в контактите си със Съединени американски щати акцентира, че Вашингтон би трябвало да извърши обещанията си да се изтегли от Сирия, сподели Лавров пред студенти от Дипломатическата школа и други еревански ВУЗ-ове.
" Ние искрено беседваме с американците, имаме постоянни контакти по линия на военните, в които подчертаваме нуждата те да изпълнят обещанията си: да си тръгнат от Сирия поживо-поздраво, в частност от нелегално окупираната зона в Южна Сирия към селището Таниф, която стана леговище за екстремисти и радикали и на чиято територия е бежанският лагер Рукбан, където хората живееха в ужасни условия и разселването им едвам стартира ", съобщи Лавров.
Днес Русия и Турция започнаха четвъртото си взаимно наблюдаване в регион в Североизточна Сирия, заяви турското министерство на националната защита, представено от ТАСС. Съвместните руско-турски патрули се реализират според меморандума от Сочи, контрактуван от президентите на двете страни на 22 октомври.
Четвъртият патрул се прави в региона Дербасия, на изток от р. Ефрат, и в него вземат участие безпилотни самолети.
Турция упорства регионът да бъде прочистен от бойците на Силите за отбрана на народа (СЗН) - кюрдска милиция в Сирия, която Анкара счита за терористична организация.
Първото взаимно наблюдаване на турски и съветски военнослужещи на изток от река Ефрат в Сирия, се състоя на 1 ноември в региона Камишли, второто - на 5 ноември в Айн ал Араб (Кобане), а третото - на 8 ноември в линията сред Камишли и Ал Маликия, припомня ТАСС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР