Москва ще изгони двама гръцки дипломати в отговор на решението

...
Москва ще изгони двама гръцки дипломати в отговор на решението
Коментари Харесай

Москва ще изгони двама гръцки дипломати

Москва ще изгони двама гръцки дипломати в отговор на решението на Атина да експулсира двама дипломати на Русия, заяви съветската организация РИА Новости. Агенцията, чиято информация е представена от Ройтерс, се базира на почитан народен представител.

Преди това съветското външно министерство съобщи, че ще предприеме ответни ограничения в отговор на експулсиране от Гърция на двама съветски дипломати.

Гръцкият вестник " Катимерини " популяризира през днешния ден новината, че държавното управление на Гърция е приело решение да изгони двама дипломати на Русия и да забрани влизане в страната на още двама. Както твърди изданието, гръцките управляващи упрекват дипломатите в интервенция във вътрешните работи на страната, а също в дейности, подриващи националната сигурност.

Правителственият представител на Гърция Димитрис Дзанакопулос сподели, че Атина няма да толерира каквото и да било държание, което нарушава интернационалното право.

Дзанакопулос съобщи това пред телевизия Скай в отговор на въпрос дали Гърция ще изгони съветски дипломати поради действия, несъвместими с техния статут.

Гърция желае положителни връзки с всички страни, сподели представителят, само че добави, че и всички страни би трябвало да почитат гръцката страна.

Не можем да приемем каквото и да било държание, което нарушава интернационалното право, Гърция ще вземе всички нужни ограничения, безапелационен бе Дзанакопулос, представен от Ройтерс.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР