Москва ще бъде принудена да реагира, включително чрез военно-технически мерки,

...
Москва ще бъде принудена да реагира, включително чрез военно-технически мерки,
Коментари Харесай

Москва: САЩ не отговориха на предложенията ни по сигурността, взимаме военно-технически мерки

Москва ще бъде принудена да реагира, в това число посредством военно-технически ограничения, поради отхвърли на Вашингтон да се договорим за гаранциите по сигурността. Това написа в предадената на посланика на Съединени американски щати в Москва Джон Съливан писмена реакция на отговора на Вашингтон по желаните от Русия гаранции за сигурност. Текстът на документа е оповестен на уеб страницата на съветското Министерство на външните работи и е от 11 страници, съобщи ТАСС.

" При отсъствието на подготвеност на американската страна да се договаряме за твърди, юридически гаранции за нашата сигурност от страна на Съединени американски щати и техните съдружници, Русия ще бъде длъжна да реагира, в това число посредством реализирането на ограничения от военно-технически темперамент ", оповестяват от съветското Външно.

Разполагането на Въоръжените сили на РФ на нейна територия няма по какъв начин да визира фундаментални ползи на Съединени американски щати, се акцентира в документа.

" Изхождаме от това, че разполагането на Въръжените сили на Руската федерация на нейна територия не визира и не може да визира фундаменталните ползи на Съединени американски щати. Искаме да напомним, че на територията на Украйна наши сили няма ", написа още в документа.

Съединени американски щати не дадоха градивен отговор на съществени детайли от квалифицирания от Москва план за контракт за гаранциите за сигурност, акцентират още от съветското Външно.

" Игнориран е пакетният темперамент на съветските оферти, от които предумишлено са определени " комфортни " тематики, които на собствен ред са " извъртяни " в интерес на основаването на прерогативи за Съединени американски щати и техните съдружници. Такъв метод, както и съпътстващата реторика на американските публични лица, поддържа обоснованите подозрения в в желанието на Вашингтон да спомага за решение на обстановката със сигурността в Европа ", написа още в документа.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР