Москва се закани да атакува военни обекти в страни от

...
Москва се закани да атакува военни обекти в страни от
Коментари Харесай

Москва се закани да удари страни от НАТО, ако помогнат на Украйна

Москва се закани да нападна военни обекти в страни от НАТО, които поддържат Украйна. Не са изключени и набези на дипломати в Киев, предава " Daily Mail ".

Мария Захарова, говорителката на съветското външно министерство, допусна, че може да бъдат позволени удари против страни, членки на НАТО, които доставят оръжие на Украйна.

“Правилно ли разбираме, че в името на нарушаването на логистиката на военните доставки Русия може да нанася удари по военни цели на територията на тези страни от НАТО, които доставят оръжие на режима в Киев?”, предизвести тя. “В последна сметка това непосредствено води до смъртни случаи и кръвопролития на украинска територия”, добави говорителката на министерството.



Коментарът ѝ беше в отговор на изявление на министъра на въоръжените сили на Англия Джеймс Хепи, който сподели, че страната му поддържа украинските въздушни удари по съветската инфраструктура. Той добави, че би било “напълно легитимно” английски оръжия да се употребяват при сходни офанзиви, макар че към момента няма данни това да се е случвало.

Кремъл побърза да го упрекна в “провокация” и употребява момента да предизвести, че при забележителна ескалация на напрежението Русия също ще бъде подготвена да нанесе ответен удар на “центровете за взимане на решения” в Киев, с цел да отмъсти, даже в случай че участват западни дипломати.

На фона на изострящото се напрежение сред водачите на НАТО и Москва немският канцлер Олаф Шолц, който беше упрекван в “колебливост” по отношение на позицията му за войната, реши да изпрати противовъздушни системи на Украйна. Това се случи поради нестихващи разногласия в ръководещата коалиция и рецензии по отношение на бавенето на обещани оръжейни доставки.

Около 50 системи Gepard, способни да поразяват наземни и въздушни цели на разстояние 6 км, ще бъдат предоставени на Украйна съгласно министърката на защитата Кристин Ламбрехт.

Тя споделя, че немски сили ще образоват украински бойци за потреблението на бронираната Panzerhaubitze 2000, оръжие за далечно деяние, което Нидерландия ще достави.

Междувременно Украйна заяви, че съветските войски са се засилили в региона на Приднестровието. Армията на Москва е в цялостна бойна подготвеност, а в сряда е имало и няколко гърмежа наоколо до огромен склад за муниции. Русия отхвърли да е стреляла по сепаратисткия район в Молдова и упрекна Украйна за офанзивата.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР