Москва се открива IX Международен форум Атомекспо 2017, който ще

...
Москва се открива IX Международен форум Атомекспо 2017, който ще
Коментари Харесай

Стартира най-големият форум за ядрена енергия „Атомекспо 2017“

Москва се открива IX Международен конгрес " Атомекспо 2017 ", който ще се организира от 19 до 21 юни. Форумът се провежда годишно от съветската държавна корпорация " Росатом " и се е потвърдил като най-престижния конгрес на нуклеарната индустрия. В рамките на " Атомекспо " протича и най-голямата интернационална галерия на компании от нуклеарния бизнес, разисква се актуалното положение на нуклеарната промишленост и се образуват трендовете за по-нататъшното й развиване. Тази година главната тематика е " Ядрените технологии - сигурност, екология, непоклатимост ".

През първия ден на форума главното събитие ще бъде пленарната сесия " Атомът – основа на безвъглеродната енергетика на бъдещето ", по време на която ръководителите на съветски и задгранични институции, компании, интернационалните организации и водещи специалисти ще обсъдят актуалните провокации, с които се сблъсква международния енергиен пазар, ролята на атомното енергопроизводство като благонадежден, стопански прогнозируем и екологично чист източник на сила. Всичко това е в отговор на Парижкото съглашение и световните екологични цели за понижаване на нездравословните излъчвания и задържане на температурното повишаване с до 2 градуса.

В сесията ще вземат присъединяване първият заместител началник на Администрацията на Президента на Русия и ръководител на Надзорния съвет на " Росатом " Сергей Кириенко, генералният шеф на " Росатом " Алексей Лихачов, генералният шеф на Агенцията по нуклеарна сила на Организацията за икономическо съдействие и развиване Уилям Магууд, генералния шеф на Световната нуклеарна асоциация Агнета Ризинг, министърът на енергетиката и естествените запаси на Турция Берат Албайрак, министърът на енергетиката на Египет Мохамед Шакер, президентът и изпълнителен шеф на KHNP Ли Кван Суп, генералният админ на Комисариата по атомна сила и различни източници на сила на Франция Даниел Верверд, министърът за разширение на унгарската АЕЦ " Пакш " Янош Шули, ръководителят на Управителния съвет на NECSA Келвин Кем и други.

В рамките на форума ще бъдат извършени кръгли маси на разнообразни тематики:

" Иновационни софтуерни решения за виталния цикъл на нуклеарната енергетика като изискване за стабилно развиване ", " Инвестиции в бъдещето: предпочитам най-силните " (включва две сесии – " Проекти за създаване на АЕЦ в чужбина " и " Ветроенергетика " ), " 3D щемпел – иновационен инструмент за развиване на нуклеарната енергетика ", " Формиране на човешки капитал за стабилно развиване на нуклеарната промишленост ", " Екологична сигурност на нуклеарната промишленост – тактика, контролиране, технологии ", " Чистата вода като един от основните фактори за икономическа резистентност – филтриране на водата, подготовка, отнасяне ", " Хуманно подкрепяне на икономическата интеграция в подтекста на плана за създаване на АЕЦ – икономическа успеваемост и обезпечаване на социална толерантност " и други Отделно направление от деловата стратегия ще бъде отдадено на цифровото бъдеще. Експертите ще обсъдят ролята на цифровите технологии при обезпечаване на конкурентоспособността на нуклеарната енергетика, ще оценят IT-платформи и ще прегледат най-хубавите практики за внедряване на цифровите технологии.

От България се чака засилено наличие на форума, както от представители на държавните институции, по този начин и на АЕЦ " Козлодуй ", Български енергиен холдинг, български компании, работещи в областта на нуклеарната енергетика и енергийни специалисти.

Източник: iNews/Кристиан Костурков
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР