Москва се надява, че първата лична среща между руския президент

...
Москва се надява, че първата лична среща между руския президент
Коментари Харесай

Кремъл: Надяваме се на успешна среща Путин-Тръмп

Москва се надява, че първата персонална среща сред съветския президент Владимир Путин и американския президент Доналд Тръмп тази седмица ще откри ефикасен работен разговор сред двамата водачи. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Reuters.

Това е първата среща, първото запознаване сред двамата президенти - това е главното в тази ситуация, сподели Песков.

Очаква се да бъде открит работен разговор, което е витално значимо за целия свят, когато става дума за увеличение на успеваемостта при решаването на огромен брой спорове, съобщи той.

Предвижданата среща в коридорите на форума на Г-20 в Хамбург в петък ще бъде деликатно следена в миг, когато връзките сред Русия и Съединени американски щати остават обтегнати.

Според Песков срещата ще покаже дали има опция и подготвеност двете страни дружно да се борят с интернационалния тероризъм в Сирия.

По думите му Путин има намерение да изясни позицията на Москва за споровете в Сирия и Украйна.
Говорителят на Кремъл обаче съобщи, че късият формат на срещата значи, че съветският президент може да няма задоволително време да показа цялостния разбор на Москва за аргументите за украинската рецесия.



Песков сподели, че срещата с Тръмп ще е "добра опция да бъде повторена позицията на Русия, че Минските договорености нямат опция, че те би трябвало да се ползват и че би трябвало да се подхващат ограничения за прекъсване на провокациите, които въоръжените сили на Украйна, за жалост, не престават да правят ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР