Москва се бори със Запада за установяване на по-справедлив свят.

...
Москва се бори със Запада за установяване на по-справедлив свят.
Коментари Харесай

В Казахстан Путин настройва азиатски лидери срещу Запада

Москва се бори със Запада за определяне на по-справедлив свят. Това увери съветският президент Владимир Путин в своя тирада пред азиатски водачи, оповестява " Ройтерс ".

Със стягането на западните стопански наказания Путин измести акцента от битката с хипотетичните " фашисти " в Киев към борбата с " груповия Запад ", който въоръжава Украйна с хипотетичната цел да разшири въздействието си за сметка на Русия.

" Светът в действителност става многополюсен. И Азия, където се появяват нови центрове на власт, играе основна, в случай че не и основна роля в това ", акцентира той.

На среща на Конференцията за взаимоотношение и ограничения за създаване на доверие в Азия в казахстанската столица Астана Путин разказа Запада като неоколониална мощ, решена да спре развиването на останалия свят и да експлоатира по-бедните страни.

" Подобно на доста от нашите сътрудници в Азия, ние имаме вяра, че би трябвало да се преразгледа световната финансова система, която от десетилетия разрешава така наречен " златен милиард ", който пренасочи всички финансови потоци и технологии към себе си, с цел да живее значително за непозната сметка ", посочи съветският водач.

Членовете на Конференцията станаха по-ценни за Русия като клиенти на нейните нефт, газ и други артикули, които тя мъчно продава на Запада.

Сред тях са няколко някогашни руски страни от Централна Азия, които считат Русия за собствен някогашен колониален стопанин, а също Китай, Индия и някои страни от Арабския полуостров, които са се възползвали от тесни търговски връзки със Запада и Япония.

По-рано този месец управляващите в Казахстан отхвърлиха настояването на Русия да изгонят посланика на Украйна, упреквайки Москва в несъответствуващ звук сред " равни стратегически сътрудници ".

Изразът " златен милиард " стана известен в съветския политически дискурс през 90-те години на предишния век като част от доктрина, съгласно която западните страни са в скрит план за употреба на непознатите запаси, на първо място тези на Русия, като в същото време държат въпросните страни небогати и промиват мозъците на популацията им.

Теорията поддържа и задачата на Путин да възвърне статута на Русия като международна мощ, като се опълчи на това, което той вижда като ръководена от Съединените щати клика.

Киев и Западът отхвърлят ​​каквото и да е желание да заплашват или омаловажават Русия, която съгласно тях води империалистическа война против Украйна.

По-рано през днешния ден немският канцлер Олаф Шолц разказа войната в Украйна като част от съветски " кръстоносен поход " против демократичната народна власт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР