Москва. Руският военен самолет Ил-20 е свален над Средиземно море

...
Москва. Руският военен самолет Ил-20 е свален над Средиземно море
Коментари Харесай

МО на Русия: Израелските ВВС са подставили Ил-20 под ударите на ПВО на Сирия

Москва. Руският боен аероплан Ил-20 е свален над Средиземно море от сирийската противовъздушна защита (ПВО), защото зад самолета са се прикривали изтребители F-16 на Израел, заяви във вторник пред публицистите представителят на Министерството на защитата на Русия Игор Конашенков, предава ТАСС.
„ Прикривайки се зад съветския аероплан, израелските водачи са го подставили под огъня на средствата за Противовъздушна отбрана на Сирия. В резултат Ил-20, който има ефикасна отразяваща повърхнина, която е с едно равнище повече от тази на F-16, е свален от ракета, изстреляна от система С-200 “, съобщи генералът.
Той добави, че израелските самолети са нанесли удари в региона на град Латакия и предумишлено са основали рискова обстановка за надводните кораби и въздушните съдове, намиращи се в този регион. „ Бомбардировката е изпълнена близо до мястото, където се намира френската фрегата Auvergne и в непосредствена непосредственост от захождащия за приземяване аероплан Ил-20 от военнокосмическите сили на Русия “, съобщи Конашенков.
Москва прави оценка дейностите на Израел като враждебни и си оставя правото на ответни дейности. „ Оценяваме тези провокационни дейности на Израел като враждебни. В резултат от безотговорните дейности на израелските военни починаха 15 съветски военнослужещи. Това безусловно не отговоря на духа на руско-израелското партньорство “, уточни той.
„ Оставяме си правото на съответни ответни дейности “, добави Конашенков.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР