Москва. Руският президент Владимир Путин каза, че по въпросите на

...
Москва. Руският президент Владимир Путин каза, че по въпросите на
Коментари Харесай

Преглед на някои от основните теми в руския печат

Москва. Руският президент Владимир Путин сподели, че по въпросите на сигурността Русия е била „ сложена “ на такава линия, от която няма накъде да отстъпи, цитира думите му съветският вестник “Российская газета “ .

„ Искам на всички да стане ясно, както у нас, по този начин и в чужбина, на нашите сътрудници, с цел да е ясно: това даже не е границата, която не желаеме някой да минава. Въпросът е, че към този момент няма къде да отидем, " - сподели той в изявление за програмата „ Москва. Кремъл. Путин “ по телевизионния канал „ Россия-1 “

Президентът означи, че откакто Западът достави ракетни системи на Украйна, те ще стигнат за четири до пет минути до Москва.

" Е, къде да отидем тогава? Просто ни докараха до такова положение, че би трябвало да им кажем: Спрете! Това е целият смисъл ", сподели Путин.

Президентът акцентира, че отговорът на Русия на разширението на НАТО на изток може да бъде доста друг. Окончателното решение зависи от предложенията на съветски военни специалисти, сподели президентът.

Но главната цел на Руската федерация е да реализира съглашения със Запада за гарантиране на сигурността на страната.

" Нашето предложение е намерено и разбираемо. Искахме обществеността както на Русия, по този начин и на Украйна, и обществеността на Европа, Съединените щати, да схванат каква е нашата концепция, какво бихме желали да използван по време на този преговорен развой. Аз не виждам нищо неприятно тук “, сподели Путин, визирайки предлагането на РФ за гаранции за сигурност.

В същото време президентът означи, че Русия има опасения, че всяко предложение от наша страна ще бъде употребявано, с цел да се запълни с „ разрушителна работа по основаване на закани за нас в прилежащите ни страни, на тяхна територия “. „ Те ще приказват безпределно, безпределно ще приказват за нуждата от договаряния и няма да вършат нищо, с изключение на да напомпват прилежащата страна с съвременни оръжейни системи и да усилят опасността за Руската федерация., с която би трябвало да създадем нещо, някак си да живеем “, сподели Путин.
***

Москва. Ако НАТО продължи да се уголемява на изток, тогава отговорът на Русия може да бъде доста друг, сподели съветският президент Владимир Путин. Според него всичко зависи от предложенията на съветските военни специалисти, цитира думите му съветският вестник " Московский Комсомoлец “ .

В ефира на телевизионния канал „ Россия 1 " Путин означи, че Москва е предложила стратегически гаранции за сигурност на Съединени американски щати и НАТО, с цел да се реализира " резултат от дипломатически договаряния ". Според него предложенията са направени за " реализиране на резултат от дипломатически договаряния ", който да бъде обезпечен юридически, в границите на " документите, които сме предложили ".

Преди това прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков разяснява изказванията на формалния представител на Белия дом Джен Псаки по отношение на договарянията сред Москва и Вашингтон за организацията на системата за сигурност. Според него Путин към този момент е приказвал " за нашата подготвеност да стартираме договаряния допустимо най-скоро ".

По-рано Псаки сподели, че договарянията ще се проведат през януари, само че детайлностите към момента не са контрактувани. Тя означи също, че Съединени американски щати ще се съгласят с някои от съветските оферти, само че не са подготвени да правят отстъпка пред условията на Русия към НАТО.
***

Москва. През 2022 година законите по отношение на рестриктивните мерки за тютюнопушенето в Русия ще бъдат затегнати. За това приказва на 26 декември юристът на Европейската правна работа Павел Коритов, представен от съветския вестник “Известия “ .

Според него, през идната година санкции до три хиляди рубли (70 лв) за пушене ще стартират да се вкарват в обекти и предприятия. Освен това ще бъде усложнена отговорността за пожар, породен от пушач.

„ От тази година за пушене в доста обекти е планувана отговорност по член 20.4 от Административния кодекс („ Нарушение на условията за пожарна сигурност “). Глобата за жителите е от две хиляди до три хиляди рубли, а при положение на пожар заради такова нарушаване - до пет хиляди рубли (117 лв) ", споделя Коритов.

Адвокатът сподели още, че държавното управление разисква ограничения за възбрана на продажбата на тютюн на лица, родени през 2015 година и по-късно, даже и след навършване на пълноправие. Такава мярка се разисква към този момент в Нова Зеландия

Освен това от 2022 ще нарастнат цигарите, заключи специалистът.

„ От тази година цената на цигарите се е нараснала с 20%, а през 2022 година всички участници в циркулацията на никотин-съдържащи артикули ще би трябвало да подават данни в системата за етикетиране Honest Mark единствено посредством оператор за електронно ръководство на документи (EDM)., тази година те към момента могат да създадат това сами, " - изясни Коритов.

Специалистът напомни, че националният план " Демография " си сложи за цел да понижи броя на пушачите в Русия до 10% до 2024 година

Също по този начин, съгласно него, в границите на използването на Рамковата спогодба на СЗО за надзор на тютюнопушенето, която е подписана от 180 страни, в това число Русия, към този момент съвсем едно десетилетие се води битка против тютюнопушенето.

На 10 декември стана известно, че депутатът от Държавната дума, началник на плана " Трезва Русия ", Султан Хамзаев, предложи въвеждане на санкция за пушене наоколо до бременни дами или малолетни. Депутатът помоли здравния министър Михаил Мурашко да реши „ опцията за въвеждане на нова наредба в плана за бъдещия Административен кодекс на Русия, предвиждаща санкция от пет хиляди рубли за нарушение на откритата възбрана “.

През октомври беше обявено, че съветски експерти имат намерение да основат система, която да наблюдава тези, които пушат цигари и вейпове на неразрешени места.

От 1 януари тази година на жителите на Русия беше неразрешено да пушат в лечебни заведения, места за търговия и в хранилища, а по-късно влязоха в действие условията за съоръжение на зони за пушене навън.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР