Москва. Руският президент Владимир Путин е уверен в ползите за

...
Москва. Руският президент Владимир Путин е уверен в ползите за
Коментари Харесай

Владимир Путин: Сътрудничеството между Русия и Китай допринася за глобалната сигурност

Москва. Руският президент Владимир Путин е убеден в изгодите за света от руско-китайското взаимоотношение и е удовлетворен от степента на развиване на икономическото съдействие сред двете страни, цитира думите му TACC .
" Сега се стремим да работим в тясно съдействие на международната сцена в полза на стабилността, световната и районната сигурност. Заедно, нашите страни дават огромен принос за решение на остри международни проблеми, противопоставяне на новите провокации и закани, за взаимно покровителство за основаване на нов, обективен международен ред, учреден на многополярността, прецизното съблюдаване на интернационалното право, Хартата на Обединените народи, равнопоставеността и взаимноизгодното съдействие, сподели съветският водач.
Той приказва на церемония вечер, отдаден на 70-годишнината от установяването на дипломатически връзки сред Русия и Китай. Според Путин " като цяло можем с убеденост да кажем, че руско-китайските връзки са на невиждано високо равнище ". „ Като се има поради големият им капацитет, няма да спрем до постигнатото ”, увери съветският президент. Той напомни изказването, признато в сряда, което " слага нови, амбициозни критерии за двустранното партньорство ".
Руският президент акцентира, че Москва и Пекин " възнамеряват да разширят съдействието във всички области в интерес на жителите на двете страни, насърчавайки устойчивото развиване както в Русия, по този начин и в Китай ".
Говорейки за икономическото съдействие, Путин уточни растежа на стокообмена и обстоятелството, че " Китай е твърдо одобрен в позицията на най-големия търговски сътрудник на Русия ". Според него " руско-китайското съдействие в енергийния бранш също е придобило стратегически темперамент ". Например, президентът на Руската федерация уточни проектите за пускане на първия трансграничен газопровод в края на тази година, както и присъединяване на китайски компании в производството на полутечен природен газ в Ямал.
Руският водач счита, че " се откриват огромни вероятности за взаимоотношение в авиационната промишленост, в галактическото пространство, във военно-техническата област и се създават проекти за основаване на взаимни новаторски промишлености ". Той акцентира, че районите на двете страни вземат участие в съдействието, туристическите и просветителните обмени нарастват, а осъществя се стратегия за съдействие в региона на културата.

Превод и редакция: Юлиян Марков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР