Москва. Руският премиер Дмитрий Медведев подписа правителствено постановление за приемане

...
Москва. Руският премиер Дмитрий Медведев подписа правителствено постановление за приемане
Коментари Харесай

ТАСС: Руският премиер подписа постановление за приемане на Парижкото споразумение за климата

Москва. Руският министър председател Дмитрий Медведев подписа държавно разпореждане за приемане от Русия на Парижкото климатично съглашение. Това разгласи ръководителят на кабинета на среща с вицепремиерите, представен от TACC
" Подписах постановлението. Това се отнася до приемането на Парижкото съглашение за климата. Темата е добре известна в целия свят, резонансна тематика, за която непрекъснато се написа и приказва ", сподели Медведев. Според премиера явно е, че прекъсването на световните климатични промени е допустимо единствено при взаимните старания на интернационалната общественост.
На срещата министър-председателят разиска ратификацията на Парижкото съглашение за климата. Вицепремиерът Алексей Гордеев регистрира за проекти за създаване и приемане на нужните регулаторни актове за осъществяване на отговорностите по това съглашение. " Няма подозрение. Ще приемем документи, свързани с използването на Парижкото съглашение. Най-важното е самата стопанска система да е ориентирана към осъществяване на съответните условия на Парижкото съглашение ", сподели Медведев.
Според него една от най-важните задания е да се подсигурява, че развиването на стопанската система регистрира екологичните условия. " И това са нови технологии, нови планови решения, развиването на нови бизнес браншове, които у нас не са задоволително показани. Те са свързани с по този начин наречената стопанска система с ниско наличие на въглерод, зелена стопанска система ", сподели министър председателят. Той е уверен: " Всичко това е значимо и потребно, само че изисква много забележителна инвестиция. " " Следователно този проблем е задоволително обвързван и с икономическото ни развиване ", акцентира той.
Медведев напомни, че срещата на върха за климата, която се организира като част от сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации, стартира в Ню Йорк.
" Русия взе участие интензивно в ограниченията, подхванати от интернационалната общественост в тази област ", добави министър председателят.

" Изпълнението на отговорностите по Парижкото съглашение, което беше признато, напомням, през декември 2015 година, се трансформира в наше интернационално правно обвързване. В съглашението вземат участие 186 страни. Заедно ще би трябвало доста да понижим количеството на излъчванията във въздуха с цел да се понижи скоростта на световното стопляне и всяка страна сама дефинира приноса си в този развой и би трябвало да ревизира на всеки 5 години по какъв начин работи за реализиране на задачите на съглашението ", сподели министър председателят.
Според Медведев това е по-гъвкав инструмент от Протокола от Киото.
" За нашата страна присъединяване в този развой е значимо. Заплахата от изменението на климата е заличаване на екологичния баланс, увеличение на рисковете за сполучливото развиване на основни браншове, в това число селското стопанство. Е, и най-важното, това е опасност за сигурността на хората, които живеят във безконечната заледеност, както и увеличение на броя на естествените бедствия. Смята се, че техният брой в този момент по някакъв метод е обвързван с изменението на климата ", сподели Медведев.
Той означи също, че Русия работи в региона на намаляването на излъчванията на парникови газове в границите на националния план " Екология ".
В решението за приемането на Парижкото съглашение, оповестено на уеб страницата на държавното управление, се показва, че съглашението за климата не би трябвало да се употребява за основаване на бариери пред устойчивото социално-икономическо развиване на приемащите страни.
„ Приемаме Парижкото съглашение от 12 декември 2015 година, подписано от името на Руската федерация в град Ню Йорк на 22 април 2016 година “, се споделя в резолюцията. Както е маркирано на уеб страницата на държавното управление, Парижкото съглашение не съдържа основанията за ратификация, планувани от съветското законодателство, заради което единодушието на Русия да бъде обвързано с този документ се показва във формата на неговото приемане. Според резолюцията на кабинета на съветското външно министерство е предоставено да уведоми генералния секретар на Организация на обединените нации за приемането на Парижкото съглашение.
Освен това в решението на държавното управление на Руската федерация приемането на Парижкото съглашение е съпроводено от няколко изказвания. В едно от тях се споделя, че „ Руската федерация смята за недопустимо потреблението на съглашението и неговите механизми като инструмент за основаване на спънки пред устойчивото социално-икономическо развиване на страните по Конвенцията на Организация на обединените нации за изменението на климата “. Също по този начин Руската федерация „ изхожда от смисъла на поддържането и увеличението на поглъщащия потенциал на горите и други екосистеми, както и от нуждата от оптимално вероятното му отчитане, в това число при използването на механизмите на Парижкото съглашение “.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР