Москва. Руският министър-председател Дмитрий Медведев заяви, че бъдещо решение на

...
Москва. Руският министър-председател Дмитрий Медведев заяви, че бъдещо решение на
Коментари Харесай

Reuters: Руският министър-председател предупреди, че влизането на Грузия в НАТО може да предизвика „ужасяващ конфликт“

Москва. Руският министър-председател Дмитрий Медведев съобщи, че бъдещо решение на НАТО да одобри Грузия в редиците си, би провокирало „ отблъскващ спор “, предава Reuters.
„ Влизането на Грузия в НАТО може да провокира отблъскващ спор. Не разбирам за какво биха създали това “, съобщи Медведев. Амбициите на Тбилиси провокират отвращение за Русия, която не желае нейните съседи да влизат в Алианса. През 2008 година съветските въоръжени сили влязоха в два сепаратистки района на Грузия – Абхазия и Южна Осетия и са останали там оттогава.
Лидерите на НАТО разискаха връзките с Грузия и потвърдиха желанието си някой ден да я одобряват по време на юлската среща на високо ниво през юли – нещо, което Медведев осъди. „ Това е необикновено безотговорна позиция, която заплашва мира “.
На въпрос какво ще се случи, в случай че Грузия се причисли към НАТО без Южна Осестия и Абхазия и дали има риск от спор, Медведев отговори позитивно. „ Така е, тъй като Абхазия и Южна Осетия са самостоятелни страни. Надявам се НАТО да има задоволително разсъдък и да не подхваща ограничения в тази тенденция “, добави той.
Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР